marți, 19 martie, 2024

Cum sa cureti RAPID SI EFICIENT talpa fierului de calcat

Distribuie:

Publicat:

Fierul de calcat rufe poate fi o adevarata bataie de cap daca nu stim sa il curatam dupa fiecare utilizare. Cu siguranta ca fiecare dintre noi a patit, macar o data, sa isi pateze hainele proaspat spalate cu murdaria de pe talpa fierului de calcat. In loc sa iti cumperi un alt fier de calcat de fiecare data cand iti patezi hainele de la talpa murdara, mai bine ai invata cateva trucuri simple care te ajuta sa iti mentii aparatul curat.

1. Otetul
In cazul in care fierul de calcat este ars rau,nu folositi sare,inlocuiti cu otet. Se incalzeste otetul si cu o carpa inmuiata in otet se sterge talpa parlita.Se freaca pana canddispar complet arsurile. In cazul in care otetul simplu nu functioneaza,atunci faceti un amestec de otet alb cu cateva linguri de bicarbonat de sodiu sau sare de masa. Se agita amestecul bine pana cand bicarbonatul sau sare se dizolva.
Se ia o carpa inmuiata in amestec si se sterge talpa fierului pana cand dispar arsurile.
2. Sare
Puneti cateva linguri de sare pe o carpa si plasati-o pe masa de calcat. Incalziti fierul de calcat si puneti-l pe sare, frecand talpa inainte si inapoi, pana cand scapati de arsuri. Opriti fierul si asteptati sa se raceasca,apoi stergeti cu o carpa umeda.
3. Detergent de rufe
In cazul in care fierul are o talpa lipicioasa, o puteti curata cu ajutorul detergentului de rufe. Puneti intr-un bol putina apa calda si adaugati cateva picaturi de detergent inea. Inmuiati o carpa in apa si frecati talpa fierului cu ea. In cele din urma, stergeti talpa cu un prosop umed.
4. Detergent de vase.
Uneori arsurile de pe talpa fierului pot acoperi gurile de ventilatie ale fierului. Folositi un amestec de apa si detergent de vase pentru a scapa de ele. Inmuiati o carpa in acest amestec si frecati talpa fierului, asigurandu-va ca ajunge in orificiile de ventilatie. O data ce arsura este indepartata, luati o carpa curata si uscati fierul.
5. Apa oxigenata
Luati o carpa si udati-o cu peroxid de hidrogen. Asezati-o pe masa de calcat si treceti cu fierul peste ea pana cand dispare arsura.
6. Curatarea cu ceara
In cazul in care petele murdare de pe placa persista, puteti utiliza, ceara de la o lumanare. Picurati ceara fierbinte pe suprafata de curatat si apoi inlaturati-o cu un ziar sau un prosop de hartie.
Indiferent de metoda de curatare aleasa, amintiti-va mereu sa nu folositi bureti prea abrazivi pentru ca riscati zgarierea suprafetei placii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img