vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa eviti diabetul, desi ai fost diagnosticat cu prediabet – Conteaza ce tip de prediabet ai facut/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

Prediabetul nu este la fel pentru toată lumea. Cercetătorii au descoperit că există șase subtipuri distincte, care diferă în ceea ce privește dezvoltarea bolii, riscul de diabet și dezvoltarea bolilor secundare.

Ce este prediabetul?

Prediabetul este o afecțiune în care nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de mare pentru ca persoana să fie diagnosticată cu diabet de tip 2. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC), mai mult de 80% dintre pacienții cu prediabet nu știu că au această problemă. Prediabetul crește riscul de a face diabet de tip 2, boli de inimă și accident vascular cerebral.

În cazul unei persoane cu prediabet, celulele corpului nu răspund normal la insulină. Pancreasul produce mai multă insulină pentru a încerca să răspundă celulelor, dar nu poate ține pasul, așa că zahărul din sânge crește. O persoană poate fi prediabetică timp de ani întregi, fără simptome clare, potrivit doc.ro. Din acest motiv, prediabetul poate rămâne nedetectat până când apar probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2. Dacă ai factori de risc pentru prediabet, e bine să îți măsori glicemia regulat. Acești factori sunt:

Kilogramele în plus;

Vârsta de 45 de ani sau peste;

Un părinte, un frate sau o soră cu diabet zaharat de tip 2;

Activitate fizică mai redusă de de 3 ori pe săptămână;În cazul femeilor, antecedente de diabet gestațional (diabet în timpul sarcinii), nașterea unui copil care a cântărit mai mult de 4 kg sau prezența sindromului ovarelor polichistice.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img