sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum sa eviti durerile de cap provocate de ecrane?

Distribuie:

Publicat:

Comparativ cu domeniul constructiilor, cu munca dintr-o sala de urgenta sau chiar si a pompierilor, nu exista aproape nicio cerinta fizica necesara atunci cand stai in fata calculatorului timp de opt ore pe zi la un birou.

Dar asta nu inseamna ca locurile de munca de la birou nu vin la pachet cu riscuri reale pentru propria sanatate. Pentru unele persoane, durerile de cap provocate de ecrane sunt insuportabile. Iata cum poti sa le eviti si sa-ti protejezi si ochii in acelasi timp!

Exista ochelari speciali, disponibili in mai multe stiluri, conceputi pentru a reduce oboseala ochilor atunci cand te uiti la ecranul calculatorului pentru perioade lungi de timp. Adica atunci cand stai la birou timp de 8 ore. Acesti ochelari reflecta lumina albastra, adauga contrast si reduc stralucirea. Purtarea lor adauga o nuanta galbena lucrurilor pe care le vezi, dar vei trece destul de repede cu vederea aceasta schimbare din viata ta. Iar partea cea mai buna este ca, la cateva saptamani dupa ce ii porti, vei observa ca nu te mai doare capul.

Desigur, expertii in sanatate recomanda sa faci pauze frecvente de la ecrane, sa te uiti la lucruri care sunt in departare, sa te ridici de la birou pentru a-ti dezmorti picioarele.
Toate acestea sunt sfaturi bune, insa exista zile in care nu sunt practice. iar in acele zile, ochelarii speciali pentru ecranul calculatorului te pot ajuta. 

Vrei si o alta solutie posibila? incearca sa instalezi programul f.lux, un software care reduce cantitatea de lumina albastra pe care o emite monitorul. iti va lua putin timp sa te obisnuiesti cu el, dar vei observa ca nu mai poti lucra fara el in cele din urma. Tu ce modalitate folosesti pentru a-ti proteja ochii de efectele nocive ale ecranelor?

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img