vineri, 19 aprilie, 2024

Cum sa faci o mamaliga ca la carte? 7 reguli ale italienilor

Distribuie:

Publicat:

Am fi tentați să zicem că nu e complicat să faci mămăligă. Însă nici simplu nu este. Secretul este să respecți câteva reguli de aur pentru o mămăliga ca la carte.

 

Nu aș vrea să se supere nimeni, dar de cea mai bună mămăligă din viața mea am avut parte în Piemonte, Italia. Și secretul nu era doar unul – modul de măcinarea al făinii, timpul îndelungat de fierbere, cantitatea perfectă de sare de mare și chiar și vasul în care se prepară magica polenta cum este numită aici. Am investigat la fața locului.

Polenta și la italieni a fost considerată în trecut hrana a săracilor, iar din 1700 a devenit un preparat tradițional din Nordul Italiei. Astăzi, are o reputație foarte bună – polenta se servește la ocazii speciale și în restaurante scumpe. Câteva reguli de bază sunt fixe și nu ai voie să te abați pentru un rezultat delicios.

Alegeți cu atenție făina de porumb pentru mămăligă

Făina de porumb intergral, măcinată la moară cu pietre este de negalat atunci când vreți să preparați cea mai bună rețetă de polenta. Nu uitați să puneți unt din belșug pentru un gust desăvârșit.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img