vineri, 29 martie, 2024

Cum sa iti faci acasa un deodorant natural

Distribuie:

Publicat:

Suntem constant expusi la aluminiu in multe moduri diferite, de la ustensilele de gatit, recipiente, antiperspirante si chiar si apa de baut. Inhalam si ingeram aluminiu prin hrana si apa. Chiar daca studiile au aratat ca aluminiul este slab absorbit prin tractul nostru intestinat, inhalarea acestuia prin plamani intr-un nivel ridicat poate cauza leziuni neurologice. Acestea fiind spuse, iata cum poti sa faci si tu deodorant natural!

Reteta de deodorant natural

Prepararea unui deodorant natural reprezinta singura modalitate de a te asigura ca stii exact ce ingrediente vor fi aplicate pe piele si, in mod surprinzator, este destul de usor sa-l faci acasa. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si exista cateva retete diferite care pot functiona pentru tine. 

Reteta 1 pentru deodorant natural

Ingrediente

6 linguri de ulei de cocos

1/4 de cana cu bicarbonat de sodiu

1/4 cu amidon de porumb (utilizeaza mai mult bicarbonat de sodiu daca nu ai)

uleiuri esentiale (optional)

Mod de preparare

Se amesteca impreuna bicarbonatul de sodiu cu amidonul de porumb intr-un castron mic. Se adauga uleiul de cocos si se amesteca iar, pana cand se formeaza o pasta. Se adauga si cateva picaturi de ulei esential, daca doresti. Se depoziteaza intr-un vas mic de sticla. Aceasta reteta este simpla, dar eficienta.

Reteta 2 pentru deodorant natural

Ingrediente

1/4 cana cu ulei de cocos

1/4 cana cu unt de shea

1/2 cana cu bicarbonat de sodiu

1/4 cana cu pastile de ceara de albine

20-30 de picaturi de uleiuri esentiale (optional)

Mod de preparare

Se adauga uleiul de cocos, untul de shea si ceara de albine intr-un borcan de sticla. Se introduce borcanul intr-un vas cu apa si se aduce la punctul de fierbere. Ai grija sa nu intre apa in borcan. Se amesteca ingredientele pana cand se topesc impreuna. Dupa ce se topesc, se adauga bicarbonatul de sodiu si uleiurile esentiale. Se amesteca pana se combina bine. Toarna lichidul in recipiente de briose si lasa-l sa se raceasca sau reumple un recipient gol de deodorant. Dupa ce se intareste deodorantul, il poti folosi. Ingredientele folosite mai sus sunt suficiente pentru a umple un recipient de deodorant. Poti intotdeauna sa dublezi cantitatile pentru a face un lot mai mare. Iar in ceea ce priveste uleiurile esentiale, poti experimenta cu uleiuri de lavanda, de menta sau de arbore de ceai.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img