News Flash:

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsuni: ingredientele secrete ale unei retete simple

9 Iunie 2017
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8705 RON (-0.0045)
USD: 4.1828 RON (-0.0046)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Dulceata de capsuni reuseste sa capteze tot parfumul acestor fructe deosebite si reprezinta o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor.
Diferenta dintre dulceata si gem este data de consistenta: in dulceata fructele sunt relativ intregi (sau bucati mari), in vreme ce gemul este o pasta uniform, si de cantitatea de zahar folosita, dulceata fiind mai dulce. Alaturi de tanti Maria Popa, o pasionata a bucatariei, va prezentam cea mai simpla reteta de dulceata de capsuni.

Ingrediente:

1 kg capsuni
1 kg zahar
zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa spalati capsunile. Apoi, rupeti coditele si lasati fructele intregi, asezati-le intr-un vas si turnati zaharul peste ele. Vasul in care au fost puse fructele pentru dulceata de capsuni se lasa peste noapte in frigider. A doua zi puneti capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasati-le la fiert la foc mic si adunati din cand in cand spuma care se formeaza deasupra oalei. Aveti nevoie de trei borcane mici pe care trebuie sa le spalati bine, sa le limpeziti in mai multe ape si sa le scufundati pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedati si cu capacele.


Scoateti-le cu grija din apa si lasati-le cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce dulceata de capsuni a fiert si a scazut pe jumatate, adaugati zeama de lamaie si apoi opriti focul. Pentru a verifica daca a fiert suficient luati cu o lingura putin gem de capsuni din oala in care au fiert fructele si puneti pe farfurie. Daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Apoi, puneti fierbinte in borcanele pe care le veti aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Puneti imediat si capacele si lasati borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Dulceata astfel preparata poate fi pastrat in camara si doi ani”, ne-a explicat Maria Popa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015965 (s)