marți, 23 aprilie, 2024

Cum sa revii, dupa Sarbatori, la silueta normala, fara dieta

Distribuie:

Publicat:

In general, luna decembrie este cea in care majoritatea oamenilor isi permit sa manânce mai mult si sa bea peste masura, iar ianuarie este luna planurilor si a dietelor exagerate, insa daca de pe data de 1 ianuarie vei incepe direct sa restrictionezi zaharul si grasimile, aceasta va fi ultima ta dieta. Exista in schimb câteva lucruri minore pe care le poti schimba, care te vor transforma intr-o noua persoana. 

1. Plimba-te 20 de minute. Putini sunt cei care au timpul sau banii sa mearga la sala in timpul zilei, dar de o plimbare de 20 minute se poate bucura oricine. Trezeste-te cu 20 de minute mai devreme decât de obicei si bucura-te de aerul rece de dimineata, potrivit feminis.ro.

2. Bea ceai verde. Ceaiul verde este detoxifiant si chiar daca la inceput unii oameni nu-i suporta gustul, cu varietatea de arome de pe piata vei vedea cât de bun este de fapt. Pur si simplu inlocuieste cafeaua sau ceaiul tau obisnuit cu o cana de ceai verde si te vei simti energizata toata ziua.

3. Ia vitamine. O schimbare foarte simpla pe care o poti face este sa iei zilnic o portie de multivitamine, pe care le poti cumpara de la farmacie sau din supermarket, fie sub forma de capsule fie mai usor de tolerat tablete efervescente. Corpul tau iti va fi recunoscator pentru pentru extranutrientii primiti.

4. Obisnuieste-te cu 5 mese pe zi. Nu trebuie neaparat sa manânci mai putin ca sa revii la forma dinainte de Craciun. De fapt, ai nevoie sa manânci pe cât de multe portii de legume si fructe poti. Ca totul sa fie si mai interesant, alege fructe si legume pe care nu le-ai mai incercat niciodata si vei descoperi arome de care o se devii dependenta. 

5. Micul dejun este cel mai important. Cum micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fa-l sa conteze. Ar fi minunat sa-ti poti incepe fiecare zi asa cum ar trebui, deci incearca sa incorporezi in prima masa a zilei fructe, cereale si pâine integrala, ca sa ai mai multa energie pe tot parcursul zilei si sa-ti pui metabolismul in miscare.

6. Alege bauturi dietetice. Rareste consumul de sucuri si alcool, dar daca chiar ti-e pofta de ceva alege varianta dietetica, care are aproximativ acelasi gust, dar mult mai putine calorii. Bauturile carbogazoase contin, de obicei, caloriile la care nici macar nu te gândesti, dar nu este nimic rau sa te bucuri din când in când de câte una, daca aceasta este dietetica si la portie mica.

7. Gustari proteice. In loc sa rontai tot timpul chipsuri si biscuiti, mai bine iei o portie de nuci sau un baton proteic, care iti vor umple stomacul si te vor face sa te simti plina. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img