vineri, 29 martie, 2024

Cum sa te detoxifici rapid dupa Sarbatorile de Paste

Distribuie:

Publicat:

Dupa excesele alimentare acumulate in perioada Sarbatorilor de Paste, corpul nostru are nevoie de o detoxifiere rapida. Organismul are un ritm al sau si este indicat sa nu agresam colonul cu solutiile pe baza de apa sarata, ardei iute ori otet. Potrivit One.ro, miscarea regulata, odihna si hidratarea vor ajuta organismul sa functioneze in parametrii normali, insa exista cateva plante care grabesc procesele de purificare si eliminare a toxinelor.

Ceaiul de hibiscus

Neindulcit. Il gasim in multe combinatii, in general alaturi de fructe, si este responsabil pentru culoarea rosie a ceaiului. Dar florile de hibiscus sunt extrem de placute si daca le infuzam fara alte adaosuri de plante sau indulcitori. Pe langa gustul acrisor, ceaiul de hibiscus este de folos celor care sufera de balonare. De asemenea, ajuta la reglarea retentiei de apa in organism.

Grepfrut

Daca iti place gustul este perfect. Daca nu iti place, educa-ti gustul. Mai ales ca in acest sezon poti gasi fructe coapte natural, cu o aroma deosebita. Grepfrutul consumat pe stomacul gol ajuta la arderea grasimilor. Un nou studiu al cercetatorilor asiatici spune insa ca nu doar fructul are un efect pozitiv asupra siluetei, ci si mirosul. Aroma usor intepatoare dar reconfortanta da comanda de “ardere a celulelor grase” si de reducere a apetitului alimentar.

Ceaiul alb 

Chinezii obisnuiesc sa consume ceai alb la ceremonii sau la sarbatori. Pentru multi romani , ceaiul alb inca este o curiozitate. Cumparati ceai alb de calitate cu prima ocazie. Un studiu al americanilor a aratat ca ceaiul alb poate stimula in acelasi timp lipoliza (arderea grasimilor) si bloca adipogeneza (formarea celulelor grase). Evident, nu se consuma indulcit, iar dieta nu trebuie sa abunde in grasimi si zahar.

Apa cu lamaie

Nu o data ati auzit despre cat de buna e apa plata cu lamaie. Nu degeaba se tot repeta. Alegeti lamai bio, taiati in felii si puneti intr-o cana cu apa plata. Consumati 8 pahare pe zi si va veti ajuta ficatul sa functioneze corect. In coaja de lamaie se gaseste un puternic antioxidant care stimuleaza ficatul sa elimine toxinele din corp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img