vineri, 29 martie, 2024

Cum sa te obisnuiesti sa adormi cat mai repede

Distribuie:

Publicat:

Organismul nostru are nevoie de un somn odihnitor pentru a functiona asa cum trebuie, insa de cate ori reusesti sa adormi atunci cand iti propui? Oricarei persoane i s-a intamplat sa nu reuseasca sa adoarma, insa cateodata aceasta problema poate fi foarte deranjanta, mai ales daca ti se intampla destul de des. De cate ori nu ti s-a intamplat sa incerci sa incerci sa dormi opt ore, insa sa nu poti adormi atunci cand iti propui? Acest lucru se intampla de regula cand ai o perioada stresanta sau chiar si din cauza unor probleme de sanatate.
 
Daca ai probleme de sanatate (de exemplu nu poti respira in somn), este cazul sa consulti un medic, insa daca pur si simplu treci prin momente mai dificile, iar lipsa somnului nu este in general o problema obisnuita pentru tine, poti incerca aceste lucruri.

1. Renunta la smartphone

Probabil ai citit asta in nenumarate alte articole, insa este un sfat pe care ar trebui sa il aplici. Inainte cu jumatate de ora sa te culci, pune smartphone-ul sau tableta intr-o alta camera sau cat mai departe de patul tau. Totodata, renunta la alarma telefonului si alege un ceas clasic. Da, stim, suna amuzant, insa este dovedit stiintific ca te vei odihni mai usor. Daca vei avea un dispozitiv electronic langa tine, vei fi tentata sa verifici noile postari pe Instagram, mai ales daca nu adormi atat de repede precum ti-ai dorit.

2. Incearca un exercitiu de respiratie

O tehnica foarte apreciata de a adormi rapid este cea a respiratiei 4-7-8. Incerci sa respiri pe nas timp de 4 secunde, apoi iti tii respiratia timp de 7 secunde si apoi expiri timp de 8 secunde. Se pare ca aceasta tehnica are un efect asemanator unor medicamente asupra creierului nostru si incetineste ritmul cardiac, devenind astfel mai linistita. Nu va fi foarte usor sa faci asta, insa in cateva zile te vei obisnui si vei vedea ca vei adormi dupa doar cateva repetari.

3. Yoga sau streching

Pentru a adormi mai usor incearca sa faci cateva exercitii fizice. Concentreaza-te din nou asupra respiratiei in timp ce faci intinderi. Cel mai bine este sa incerci yoga. Incearca sa eviti exercitiile fizice care te-ar forta, deoarece iti va creste si ritmul cardiac, iar asta inseamna ca vei fi mai energica, un lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img