vineri, 29 martie, 2024

Cum sa-ti pastrezi tenul sanatos in sezonul rece?

Distribuie:

Publicat:

In sezonul rece, orice femeie are nevoie de cateva sfaturi care sa-i rasfete tenul. Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania, iti dezvaluie care este reteta unui ten perfect, chiar daca vremea de afara nu iti permite. Reteta se bazeaza pe 10 pasi simpli, pe care este indicat sa ii respecti. Iata care sunt acestia:

Tratamente faciale regeneratoare. Tratamentele faciale regeneratoare sunt ideale pentru orice moment al anului, dar mai ales pentru sezonul rece. In timpul iernii, tenul se usuca mai repede, iar celulele moarte iti vor bloca porii si vor conduce la aparitia cosurilor si a eruptiilor cutanate. Un tratament regenerator, folosit dupa ce ai exfoliat corect tenul te va ajuta sa-ti refaci bariera naturala de colagen a pielii. Astfel, tenul tau va fi protejat pe tot parcursul sezonului rece, iar pielea isi va mentine stralucirea!

Hidratarea constanta si consistenta.„Alege serumuri hidratante si creme care sa iti asigure un continut crescut de apa in tesuturi”, spune Nicoleta Ion. In sezonul rece hidratarea este cat se poate de importanta. Lipsa de umiditate si vantul iti vor usca pielea, iar aceasta va incepe sa se crape si sa se exfolieze. 

Nu ezita sa iti exfoliezi tenul! „Daca vrei sa iti reimprospatezi tenul, nu trebuie sa sari niciodata peste exfoliere. Astfel, vei indeparta celulele moarte de la nivelul pielii si ii vei reda stralucirea tenului tau!", declara specialistul. 

Curatare. Hidratare. Hranire. Mai ales in sezonul rece, trebuie sa fii atenta la curatare, hidratare si hranire! Poti aplica mastile mai ales in weekend, cand ai putin timp liber. Rezerva-ti cateva ore in care sa petreci timp cu tine: fa-ti manichiura, pedichiura, exfoliaza si aplica mastile hidratante pentru maini si ten!

Cum sa-ti protejezi zona ochilor?. „Foloseste pliculete cu ceai! Extractele din plante au un rol puternic antioxidant.
Daca vrei sa combati si aparitia ridurilor si cearcanele, tine pliculetele la frigider timp de cateva minute, inainte de aplicare!”, ne sfatuieste specialistul.

Vitaminele sunt foarte importante pentru zona ochilor! „Ochii au nevoie de foarte multa atentie, asa ca nu ezita sa folosesti creme si serumuri create special pentru aceasta zona! Opteaza pentru produse de ingrijire care contin vitaminele K, A, C si E, dar si extracte de ginko biloba si aloe vera”, recomanda Nicoleta Ion.

Retinolul, un produs potrivit pentru ochi! Derivatul din vitamina A, retinolul, este un ingredient bun daca vrei sa decolorezi petele pigmentare sau sa scapi de liniile violet din jurul ochilor. „Daca poti, o data sau de doua ori pe saptamana, seara, dupa ce te-ai demachiat cu atentie, aplica fiole de acird hialuronic sau retinol si lasa-le sa actioneze timp de cateva minute.”, declara expertul.

Sedintele de tratament la salon, o idee de rasfat. Iubeste-te si acorda-ti atentie! Fa-ti cadouri si incearca sa ajungi la salonul cosmetic pentru cateva tratamente faciale!”, recomanda Nicoleta Ion. Daca iti este teama ca te vei plictisi singura la salon, o poti lua cu tine si pe cea mai buna prietena sau pe mama ta!

Masajul facial este un moment de rasfat acasa! „Masajul facial e o comoara la casa unei doamne si tine loc de retinol, asa ca profita de putin timp liber si maseaza-ti tenul inainte de culcare!” recomanda specialistul.

Mastile naturale cu efect nutritiv. Mastile cu ingrediente naturale sunt o solutie buna si sanatoasa pentru ten. In principiu, acestea pot fi preparate cu majoritatea ingredientelor din bucatarie. Expertul in cosmetica recomanda ingrediente precum: „miere, suc de portocale, iaurt sau scortisoara."

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img