vineri, 29 martie, 2024

Cum scapi de calcaiele crapate cu aspirina sau paracetamol

Distribuie:

Publicat:

Calcaiele crapate sunt o problema comuna, care poate varia de la o chestiune pur cosmetica pana la o conditie dureroasa. Fara indoiala, acestea sunt vizibile si neplacute, dar pot fi, uneori, intr-adevar dureroase, de asemenea.

Cele mai frecvente simptome includ pielea uscata si ingrosata, dar pot sa mai apara roseata, mancarime, inflamatie si descuamarea pielii. In astfel de situatii trebuie sa ai o igiena cat mai corecta pentru a preveni adancirea crapaturilor care vor sangera, in cele din urma.

Calcaiele crapate pot fi rezultatul neingrijirii picioarelor, al dietelor nesanatoase, imbatranirii, aerului uscat, incaltamintei necorespunzatoare. Mai mult decat atat, aceasta problema poate fi, de asemenea, cauzata de alte conditii de sanatate cum ar fi diabetul, eczemele, psoriazisul si bolile tiroidiene.

In randurile de mai jos va prezentam un remediu simplu, care elimina cu succes problema calcaielor crapate, a bataturilor si da rezultate in mai putin de doua saptamani.

Tratament pentru calcaie crapate
Zdrobiti 10 aspirine sau tot atatea pastile de paracetamol si amestecati praful obtinut cu 250 ml de alcool de 70 grade. Puneti solutia intr-o sticla si uitati de ea timp de doua zile. Apoi, in fiecare seara, agitati flacoul si turnati din soluti pe un tampon de bumbac sau tifon. Aplicati pe zona problematica, inveliti calcaiul intr-o folie de plastic si trageti o soseta peste.

Lasati sa actioneze peste noapte, iar dimineata urmatoare, clatiti cu apa si uscati-va cu un prosop uscat.
Dupa aceasta procedura, aplicati crema grasa, dar nu inainte de a exfolia calcaiele. Dupa 10-15 tratamente, pielea crapata si bataturile dureroase vor disparea complet.

Puteti folosi, de asemenea, acelasi remediu pentru tratarea venelor varicoase dureroase; elimina durerea dupa primele tratamente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img