sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum scapi rapid de mustele care iti intra in casa! Solutia este la indemana oricui

Distribuie:

Publicat:

Suntem in plina vara, temperaturile sunt tot mai ridicate, iar mustele si tantarii ne dau, de ceva vreme, mari batai de cap. Pe langa ca sunt extrem de enervante, mustele se pot pune pe alimentele pe care ai uitat sa le pui in frigider sau sa le acoperi, si astfel mancarea ta se poate contamina.
Insa inainte sa dai fuga la magazin si sa cumperi diferite spray-uri sau capcane impotriva insectelor, ar fi bine este sa incerci si cateva remedii natural, fara chimicale. Sunt, de cele mai multe ori, la fel de eficiente si, in plus, nu sunt toxice. Uite ce ai de facut!
1. Pentru a scapa de mustele din bucatarie, pune cateva picaturi de otet pe o plita sau o tava incinsa. Mirosul degajat va alunga mustele din incapere.
2. Se spune ca tantarii nu suporta fumul. Daca iti propui sa ai parte de o seara petrecuta in aer liber, in curte, alaturi de prieteni sau familie, ar fi bine sa aprinzi in jurul vostru cateva lumanari.
3. Amesteca intr-un bol putin vin alb cu detergent de vase si lasa recipientul pe masa. Mustele vor fi atrase de mirosul fructat si se vor ineca in solutie.

4. Decoreaza-ti pervazele de la geamuri cu muscate. Enervantele insecte vor fi tinute la distanta.
5. Acelasi efect il au si aste plante precum busuiocul, citronela sau lavanda, ale caror arome sunt foarte puternice.
6. Pe de alta parte, frunzele de nuc sunt extrem de eficiente daca sunt arse in fata ferestrelor.
7. Foarte important in lupta impotriva mustelor este sa ai la geamuri plase fixe, care sunt utile si in lupta cu alte insecte.
8. Pune menta/busuioc pisat in mai multe colturi ale casei si vei vedea cum, dintr-o data, mustele se fac nevazute.
9. Acelasi efect impotriva mustelor il vei obtine si daca vei pune in camera lumanari cu miros de levantica.
10. Pune intr-o punga apa, putin suc de lamaie si un praf de sare. Apoi, adauga cateva monede. Inchide punga cu grija si agat-o intr-un cui, in partea de sus a usii sau a geamului. Unii spun ca apa cu lamaie din interior tine insectele la distanta, altii cred cu tarie ca lumina reflectata produce confuzie mustelor si asta le face sa stea la distanta.

Daca stii si alte solutii care sunt eficiente in lupta impotriva mustelor si tantarilor nu ezitati sa le impartasesti cu noi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img