vineri, 29 martie, 2024

Cum se aplica corect pudra

Distribuie:

Publicat:

Produsele de make-up cu consistenta lichida se aplica mult mai usor, insa probabil stiai asta deja. In cazul celor pudra, preferate de persoanele care prefera un finish mat, trebuie sa respecti cateva reguli pentru a evita strangerea produselor si acel aspect “cakey”.

De regula, aproape fiecare persoana foloseste pudra, insa pentru un ten gras sau mixt, exista si femei care prefera ca si fondul de ten sa fie in aceeasi formula. Astfel, daca pielea nu este pregatita perfect si nu sunt respectate cateva reguli, rezultatul nu ar fi cel dorit.

1. Hidrateaza foarte bine tenul

Atunci cand alegi produse de make-up tip pudra, foloseste ceva mai multa crema decat in mod normal. Astfel, tenul tau nu va arata complet uscat. in plus, poti aplica produsele pudra cu un burete de machiaj, iar rezultatul va fi unul mai natural. La final, poti fixa totul cu un spray de fata usor, de exemplu o apa de trandafiri.

Greseli de machiaj pe care le fac cele mai multe femei

2. Nu folosi peste tot doar produse pudra

Un lucru foarte important este sa stii unde sa aplici astfel de produse, in functie de zona fetei. Sub ochi, zona cearcanelor, este indicat sa folosesti o pudra translucida cu o textura usoara. Astfel, vei evita si acele riduri fine care s-ar putea forma. in zona T poti aplica o pudra cu o acoperire mai mare, mai ales ca aceasta zona este cea cu probleme. Pudra colorata poate fi folosita pe restul tenului, insa este bine sa fii mereu atenta la nuanta acesteia si cea a tenului tau.

3. Indeparteaza excesul de crema

Asa cum am precizat anterior, este foarte important sa hidratezi bine pielea inainte de a aplica orice produs, insa unii specialisti recomanda indepartarea excesului de crema, acolo unde este cazul. Astfel, te asiguri ca baza pe care vei aplica totul nu este complet umeda, iar produsele se vor putea fixa. Totodata, vei preveni acel aspect de piele uscata, care poate aparea odata ce pudra este aplicata.

Produsele de make-up pudra sunt perfecte atunci cand tenul tau luceste foarte repede, insa doar respectand cateva sfaturi acesta va arata perfect intreaga zi.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img