vineri, 29 martie, 2024

Cum se calculeaza indemnizatia de hrana pe care toti bugetarii o vor primi lunar? Banii vor fi primiti…..

Distribuie:

Publicat:

Bugetarii vor primi indemnizatia de hrana incepand cu 1 ianuarie 2019, care va fi platita odata cu drepturile salariale aferente acestei luni – adica banii vor fi primiti efectiv in luna februarie.

Desi Legea salarizarii prevederea initial ca aceasta indemnizatie va fi acordata incepand cu 1 decembrie 2018, printr-o Ordonanta de Guvern emisa ulterior aplicarea ei a fost suspendata pentru anul trecut. Asadar, bugetarii vor primi indemnizatia de hrana incepand cu 1 ianuarie 2019, care va fi platita odata cu drepturile salariale aferente acestei luni – adica banii vor fi primiti efectiv in luna februarie.

Asadar, pentru ca, cel putin deocamdata, Guvernul nu a mai emis o noua Ordonanta care sa suspende pentru 2019 prevederile Legii salarizarii, incepand cu 1 ianuarie, toti bugetarii vor primi lunar, la salariu, indemnizatia de hrana. Aceasta se calculeaza in functie de salariul minim, reprezentand anual doua salarii minime brute pe tara. Astfel, tinand cont ca de la 1 ianuarie 2019 salariul minim este de 2080 lei, inseamna ca indemnizatia de hrana primita pentru 2019 de bugetari va fi de 4160 lei brut, adica 347 lei/lunar impozitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img