News Flash:

Cum se fac traditionalii cozonaci de sarbatori?

4 Aprilie 2017
1391 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8730 RON (-0.0007)
USD: 4.1185 RON (+0.0050)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cozonacii sunt desertul de nelipsit de pe mesele romanilor de Sarbatori. Desi traditionalii cozonaci contin oua, lapte si unt, exista si retete de cozonac pentru vegetarieni, in care aceste ingrediente sunt inlocuite cu alimente vegetale. Iata o reteta de cozonac, aromat si numai bun de savurat cu orice ocazie.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
400 ml apa
200 ml ulei sau 200 g margarina vegetala
200g zahar
50g drojdie
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
zeama proaspat stoarsa de la o lamaie
zeama proaspat stoarsa de la o jumatate de portocala
o fiola esenta de vanilie
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 linguri miere de albine
o cana cu nuci sau migdale macinate
50g de stafide
o lingurita de scortisoara
3 linguri de cacao
cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare pe CULINAR.BZI

cozonacii sarbatori cozonaci drojdie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 35 queries | Mysql time :0.014990 (s)