vineri, 29 martie, 2024

Cum se face curatarea sangelui prin metode naturiste

Distribuie:

Publicat:

Detoxifierea sangelui contribuie la eliminarea toxinelor si ajuta la o mai buna trasportare a substantelor nutritive si a oxigenului prin tot corpul, facand ca organele interne sa functioneze la un nivel optim.

1. Primul aliment pe care ar trebui sa il introduci in dieta ta zilnica este usturoiul. Acum, fiind primavara, te poti bucura de gustul aromat al celui verde. Acesta poate fi adaugat in salate sau in tocanite.  Consumandu-l, vei scapa de grija bacteriilor si a parazitilor care iti pot ataca organismul a carui imunitate este slabita dupa o iarna indelungata.

2. Patrunjelul
este inca o verdeata proaspata care ii confera un gust deosebit oricarui preparat. In plus, el te va feri de virozele de sezon si va contribui cu succes la pastrarea sanatatii rinichilor.

3. Simti nevoia sa rontai cate ceva intre mesele principale? Incearca morcovii! Pentru a beneficia pe deplin de proprietatile lor, insa, nu ii fierbe, ci consuma-i ca atare. Glutationa, antioxidantul continut de acestia, joaca un rol important in detoxifierea ficatului.

4. Daca iti plac cruciferele si le consumi stiind ca sunt niste alimente anticancerigene, atunci cu siguranta vei adora germenii de broccoli. Sulforafanul continut de acestia este substanta care te va ajuta sa scapi de toxinele din organism.

5. Avocado
este prietenul tau si cand vine vorba despre curatarea sangelui! Pe langa faptul de ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau, el contine, ca si morcovii, glutationa. Asadar, consuma avocado pentru un ficat fericit!

6. Afinele se numara printre cele mai delicioase fructe care pot fi adaugate la iaurturi, smoothie-uri, in cereale si in salatele de fructe. Noi te incurajam sa te bucuri de ele in aceasta primavara, pentru ca antioxidantii prezenti in aceste bobite-minune sunt prietenii sanatatii tale.

7. Ceaiul de frunze de papadie este folosit de secole pentru detoxifierea organismului. Nu numai ca datorita proprietatilor sale diuretice el contribuie la eliminarea toxinelor din organism, dar, in acelasi timp, aceste frunze joaca rolul unui hepatoprotector. Prepararea acestui ceai este simpla: la o cana de apa clocotita se adauga doua lingurite de planta si se lasa la infuzat vreme de 10-15 minute. Apoi poti consuma lichidul obtinut, de doua sau trei ori pe zi.

O alta varianta sub care poti consuma frunzele de papadie este reprezentata de adaosul lor ca atare in salatele de cruditati si de verdeturi specifice primaverii.

8. Ceaiul de trifoi rosu este si el util pentru curatarea sangelui. Prepara-l la fel ca si pe cel de frunze de papadie si vei observa beneficiile in cel mai scurt timp. In plus, vei observa si o ameliorare a circulatiei periferice, a functiei rinichilor si a alergiilor, in cazul in care te confrunti cu vreuna dintre aceste probleme.

9. Ceaiul de ghimbir este nu numai aromat, ci si un bun detoxifiant al organismului. Pune doua sau trei feliute dintr-un rizom de ghimbir la o cana de apa clocotita si vei obtine o bautura delicioasa. Consuma acest ceai de doua ori pe zi, dupa masa, intrucat el are si proprietatea de a stimula digestia.

10. Chiar daca l-am lasat la final, nu putem spune ca este are o importanta scazuta. Este vorba despre ceaiul verde, pe care, in aceasta primavara, il poti consuma rece, alaturi de cateva feliute de lamaie. Find diuretic si hipocolesterolemiant, el te va ajuta sa scapi de toxine si de grasimi. Poti bea trei-patru cani pe zi, insa este de preferat sa eviti sa il consumi seara, intrucat continutul de cafeina al ceaiului verde poate contribui la instalarea insomniilor.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img