News Flash:

Cum se face focaccia

25 Aprilie 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Focaccia, o reteta foarte populara in italia numita paine italiana, se prepara la cuptor si seamana foarte mult cu pizza. Este asezonata cu ulei de masline si se poate face in multe feluri, cu fel de lel de legume, branza, carne, ierburi aromate cum ar fi rozmarinul care da un gust si o aroma deosebita preparatului. Focaccia poate fi servita la masa de zi cu zi inlocuind painea, ca o gustare sau sandvis, ori ca un delicios blat de pizza. Aluatul de focaccia se prepara foarte simplu cu faina, apa, sare si ulei, este un aluat de post asemanator cu un aluat de pizza, scovergi sau paine. Eu o sa prepar focaccia de post doar cu ceapa, ardei si masline, plus mult rozmarin.

Pentru preparare avem nevoie de:

500 g faina
1 cub de drojdie (25 g)
1 cana de apa (250 ml)
1 ceapa
ardei kapia
50 g masline kalamata
50 g masline normale
3 linguri ulei de masline
1 lingurita de bulion
1 lingurita sos Tabasco
1-2 linguri de rozmarin uscat
1 lingurita de sare

Mod de preparare pe CULINAR.BZI

focaccia faina drojdie ardei kapia masline kalamata bulion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016555 (s)