joi, 28 martie, 2024

Cum se face limonada de lavandă. Băutura care tratează anxietatea, durerile de cap și insomnia

Distribuie:

Publicat:

Lavanda este o plantă la mare căutare în această perioadă a anului, însă puțini știu că nu este doar de decor. Ce-i drept, ceaiul de lavandă are o serie de beneficii, însă și limonada vine cu rezolvare la o mulțime de probleme. Este o băutură răcoritoare, care însă tratează durerile de cap, anxietatea, dar și insomnia, astfel că trebuie să vezi cum se prepară!

Lavanda este o plantă aromatică, cu multe efecte benefice asupra sănătății generale, care conține uleiuri blânde dar puternice. Cu peste 150 de componente active, acum este timpul să încerci și limonada de lavandă, nu doar ceaiul.

Limonada de lavandă, sănătate pură

În timp ce toată lumea se bate pe limonada cu lămâie și pe diferite cocktail-uri pentru a se bucura de o băutură rece, acum a sosit momentul să îți delectezi papilele gustative cu o limonadă cu lavandă, care pe lângă faptul că te răcorește, tratează și o serie de probleme.

Ingrediente:

6 căni cu apă;

1/4 cană de lavandă uscată

6 lămâi

1 cană de miere

Mod de preparare:

Ei bine, nu se face ca o limonadă obișnuită, ci într-un mod atipic, însă cu toate astea, nu se face deloc greu, ci din ciontră. Fierbeți 3 căni cu apă, luați vasul de pe foc și adăugați lavandă uscată. După 20 de minute adăugați mierea, zeamă de la cele 6 lămâi și restul de apă.

Se lasă să se răcească, iar apoi se bagă în frigider. După ce s-a răcit, se adaugă câteva cuburi de gheață și poate fi servită ca o băutură răcoritoare pentru a învinge zilele toride de vară.

Ce beneficii are lavanda

Dacă va confruntați cu probleme precum afecțiuni ale rinichilor, ficatului sau ale bilei, atunci levănțică poate să va fie de un real ajutor, având proprietăți analgezice, detoxifiante, antidepresive, antiinflamatoare, anti-fungice, antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antispasmodice, hipotensive și sedative, ajutând la tratarea diferitelor afecțiuni și boli, astfel că limonadă de lavandă este o mare sursă de nutrienți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img