vineri, 29 martie, 2024

Cum se face pasca din branza si smantana

Distribuie:

Publicat:

Deserturile fara blat sau fara aluat au devenit foarte populare in ultima vreme. Tot mai multe femei prefera retetele simple, care nu necesita coacere in cuptor sau un aluat complicat care trebuie framantat.

Va recomandam, pentru Pastele acesta, o reteta de pasca fara aluat, foarte usor de facut si foarte reusita. Veti vedea ca lista ingredientelor are si alternative, astfel incat reteta sa poate fi adaptata la posibilitatile si preferintele fiecaruia.

Ingrediente necesare:

• 750 g de branza de vaci scursa bine sau urda
• 250 ml de smantana sau iaurt
• 200 g de zahar pudra sau stevia
• 6 oua
• 50 g de unt
• 100 g de faina
• 60 g de gris sau praf de budinca de vanilie
• 150-200 g de stafide sau alte fructe confiate
• esenta de vanilie, lamaie sau portocale
• coaja rasa de citrice

Mod de preparare:

Spargeti ouale si puneti-le intr-un castron incapator. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Amestecati cu telul pana cand ouale se bat bine. adaugati apoi branza, si amestecati cu o paleta cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati apoi untul moale (scos din frigider cu cateva ore inainte) sau topit, si amestecati pana la omogenizare. Incorporati treptat faina si amestecati bine.

Adaugati treptat si grisul, pana se incorporeaza bine. Veti obtine un aluat cremos. Incorporati smantana si la final adaugati stafidele (acestea pot fi lasate la inmuiat inainte in rom). Pentru a nu risca , ti putea sa fierbeti grisul in apa, urmand ca dupa racire sa-l incorporati trepat in compozitie.

Pentru a coace pasca, folositi o forma rotunda (inel detasabil), unsa in prealabil cu unt si tapetata cu putina faina, sau o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Turnati compozitia de pasca si nivelati cu paleta pe deasupra.

Introduceti pasca in cuptorul bine incins, si lasati-o sa se coaca la 170-180 de grade Celsius, circa o ora. Este gata cand devine aurie pe centru si maronie pe margini.

Nu o scoateti imediat. Lasati-o sa se raceasca in balcon, peste noapte, pentru a se inchega bine. A doua zi, desfaceti pasca de jur imprejur cu un cutit, si apoi scoateti inelul. Este suficient de ferma pentru a se portiona usor si frumos. O puteti taia ca pe tort.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img