vineri, 29 martie, 2024

Cum se ia aspirina ca sa nu faci gastrita sau ulcer

Distribuie:

Publicat:

Nu putine sunt beneficiile pentru sanatate ale acestei pastile magice. Cu toate acestea, si aspirina si ibuprofenul duc la iritatii ale stomacului. Cum facem sa ne ferim de neplaceri.

Aspirina este o adevarata pilula magica. Nu mai prididim in a lauda efectul ei antiimbatranire si nu numai. In doze mici, acidul acetilsalicilic impiedica placile de pe artere sa se agrege ducand astfel la evitarea formarii cheagurilor in vasele de sange.

In doze medii obisnuite, aspirina este analgezica si antipiretica, iar in doze forte are efect antiinflamtor fiind indicata in afectiuni reumatismale. In mod paradoxal insa, tot aspirina (ca si ibuprofenul ) produc inflamatii ale mucoase stomacale care pot duce la gastrita sau ulcer. De vina este aspirina acida care trebuie evitata in favoarea celei tamponate sau a celei care se dizolva in apa. 

Ca sa ne ferim de probleme, aspirina tamponata se ia dupa ce am baut o jumatate de pahar cu apa calda, iar dupa ce luam pastila mai bem inca o jumatate pentru ca tableta sa se descompuna. Alte efecte secundare ale administrarii aspirinei sunt sangerarile digestive sau hemoragiile de sfarsit de sarcina. Administrarea este interzisa copiilor care pot suferi din aceasta cauza intoxicatii grave cu tulburari de auz, transpiratii, varsaturi, hipotensiune arteriala si somnolenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img