News Flash:

Cum se poate obtine o proteza medicala de la CJAS VASLUI

23 Aprilie 2015
1890 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele care solicita o proteza trebuie sa se prezinte la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui, prezentand o prescriptie medicala. Aceasta se elibereaza de medic in trei exemplare: unul ramane la medicul prescriptor, un exemplar insoteste cererea si se depune la CJAS si un exemplar ramane la asigurat, acesta urmand sa-l predea furnizorului de dispozitive medicale impreuna cu decizia de aprobare a dispozitivului medical eliberata de CJAS.

Prescriptia medicala trebuie sa contina denumirea si tipul dispozitivului medical, din lista dispozitivelor medicale, si trebuie sa contina, in mod obligatoriu, numele casei de asigurari de sanatate cu care medicul care elibereaza prescriptia medicala se aflã in relatie contractuala si numarul contractului.

Prescriptia medicala isi pierde valabilitatea daca nu este depusa la CJAS in termen de 30 de zile de la data emiterii. Pentru obtinerea deciziei de aprobare este nevoie de o xerocopie a actului de identitate pentru adulti, iar pentru copii, de o copie dupa certificatul de nastere, dovada calitatii de asigurat si recomandarea medicala emisa de catre medicul specialist. In plus, asiguratii care necesita protezare auditiva trebuie sa depunã, odata cu cererea si audiograma tonala si vocala. Asiguratii trebuie sa stie ca in cazul in care isi achizitioneaza singuri dispozitivul medical, inainte de a obtine decizia de aprobare de la CJAS, aceasta nu va mai fi eliberata, normele nepermitand decontarea ulterioara a dispozitivelor medicale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016236 (s)