vineri, 26 aprilie, 2024

Cum se prepara limonada antibalonare

Distribuie:

Publicat:

Balonarea este o problema pe care multe persoane o au. Nu numai cei care au kilograme în plus au aceasta problema, ci si persoanele slabe. Pentru a scapa de balonare, încearca sa consumi limonada din ghimbir, menta, lamaie si castravete. Poti adauga si putina miere.

În lamaie exista acid citric, care ajuta la arderea grasimilor consumate. De asemenea, ajuta digestia si împiedica aparitia gazelor intestinale. În plus, lamaia îti da energie si stimuleaza organismul.

Ghimbirul contine un compus numit “gingerol” care te ajuta sa arzi grasimile. În plus, îmbunatateste tranzitul intestinal si are efecte antiinflamatoare.

Menta ajuta digestia si previne aparitia bolilor de colon. Este recomandata si persoanelor care au greturi. Castravetele, un alt ingredient folosit pentru a prepara aceasta limonada, contine multa apa. Din acest motiv, are efect diuretic si elimina toxinele din corp.

Pentru a pregati aceasta limonada ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 litri de apa, cateva frunze de menta, o lamaie, un castravete, doua lingurite de miere si doua lingurite de ghimbir proaspat, dat pe razatoare.

Înainte de toate, pune la fiert menta în 200 de ml de apa. Cand fierbe, lasa infuzia la racit pentru 5 minute. Dupa aceea, se pregateste sucul de lamaie. Tot ce trebuie sa faci este sa storci lamaia si sa dai pe razatoare coaja (nu toata). Aceasta se va pune la final în limonada.

Apoi trebuie sa decojesti castravetele si sa îl pui în blender. Rezultatul obtinut se pune peste infuzia de menta si sucul de lamaie. Se amesteca bine. Amestecul se va pune într-un recipient, peste care se adauga 1,5 litri de apa. La final se adauga ghimbirul ras si coaja de lamaie. Se pot adauga si cateva frunze de menta.

Limonada poate fi tinuta în frigider si poti bea din ea dupa fiecare masa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img