joi, 18 aprilie, 2024

Cum se tin diverse cure cu sucuri de legume

Distribuie:

Publicat:

Pentru intinerire: morcov + rosii + lamaie. Betacarotenul din morcov da o culoare placuta pielii si este un antioxidant important in prevenirea imbatranirii celulelor. Asocierea morcovilor cu rosiile bogate in licopen si cu lamaia care stimuleaza productia de colagen face din acest cocktail un veritabil „pahar de tinerete”. Cate un pahar inainte de pranz si de cina, timp de 15 zile, de 2-3 ori pe an. Vei observa o mina buna inca din prima saptamana de cura. Acest suc aduce un plus de energie daca bei un pahar si intre orele 16-17, pe post de gustare.

Pentru detoxifiere: rosii + sfecla + telina + castravete. Sucurile de rosii si telina sunt depurative, stimuleaza ficatul si detoxifica organismul. Telina amelioreaza tranzitul, iar castravetele actioneaza ca drenant. Ierburile proaspete (patrunjel, coriandru, ceapa verde) maresc efectul energizant al sucului. 1-2 saptamani, bea cate un pahar cu suc inainte de masa. Aceasta cura elimina toxinele acumulate in organism din cauza stresului, a poluarii. Pentru o detoxifiere profunda, se recomanda si consumarea a 7-8 pahare cu apa zilnic.

Pentru energie: sfecla rosie + varza/ broccoli + morcovi + rosii + ardei gras. Este un veritabil concentrat de vitamine: vitamina C, antioxidanta, si complexul B care aduce energie si are afect antistres. Pe de alta parte, frunzele de varza sunt bogate in fibre, vitamina C, calciu si fier. Sfecla rosie si morcovii contin folati (vitamina B9) care combat oboseala. Ardeiul gras are mult siliciu, element necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee, dar e util si in cazuri de colici intestinali si crampe. Se tine 2-3 saptamani, cate 1-2 pahare cu jumatate de ora inainte de mesele importante. Intre cure, poti consuma cate un pahar cu acest suc inaintea meselor cu carne, peste si cereale. Daca ai probleme cu circulatia periferica, adauga in suc putin ghimbir sau ardei iute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img