joi, 18 aprilie, 2024

Cum se trateaza corect psoriazisul

Distribuie:

Publicat:

Cum se trateaza psoriazisul. Din păcate, psoriazisul nu are încă o variantă definitivă de tratament. Medicii oferă încă o gamă largă de opțiuni de tratament pentru a-l ține sub control.

Acest lucru necesită luarea în considerare a particularităților fiecărui caz, severitatea psoriazisului, zona afectată de leziuni, co-morbidități, sex, vârstă, stil de viață, gradul de afectare psihologică etc.

Impactul bolii asupra calității vieții este, de asemenea, luat în considerare pentru a putea selecta un tratament adecvat. Tratamentele sunt lungi și necesită multă răbdare.

Personalizarea este esențială, iar opțiunile terapeutice actuale pot fi clasificate în patru grupuri:

Tratamente de actualitate:

Acestea sunt creme, loțiuni sau șampoane, deseori bazate pe corticosteroizi sau pe derivați de vitamina D. Acestea vor calma erupțiile, dar pot fi utilizate doar pentru o perioadă scurtă și o zonă redusă.

Cum se trateaza psoriazisul. Tratamente sistemice:

Acestea vin sub formă de pastile sau injecții. Acțiunea este globală, dar pot avea efecte semnificative incontestabile.

Tratamente biologice:

Administrate subcutanat sau intravenos, acestea vor acționa selectiv prin blocarea țintelor moleculare modificate. Medicii le rezervă în general pentru cazurile cele mai severe.

Cum se trateaza psoriazisul. Fototerapia:

Este unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru psoriazis. Expunerea prin lămpi UVB și / sau dispozitive cu lumină LED albastră poate calma plăcile unor pacienți.

Datorită riscului de comorbidități, specialiștii recomandă tratarea psoriazisului mai general, implicând dermatologi, nutriționiști, reumatologi sau cardiologi și psihologi, în funcție de întinderea și severitatea leziunilor.

Atunci când sunt localizate pe articulații, de exemplu, și fără tratament, mobilitatea pacientului scade brusc și acest lucru va afecta calitatea vieții pacientului.

Aceste opțiuni diferite pot ajuta persoanele afectate, dar, așa cum am menționat anterior, aceasta este o afecțiune cronică care se recurge după ciclu. Prin urmare, aceste tratamente sunt doar suspensive și pot avea, de asemenea, efecte secundare semnificative și de aceea poate fi interesant să tratezi psoriazisul în mod natural.

Vivadiva Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img