News Flash:

Cum stii daca ai probleme cu glicemia: Nivelul normal al zaharului in sange

24 Martie 2021
209 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9265 RON (+0.0002)
USD: 4.0823 RON (+0.0224)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Diabet 990x557

Glicemia este un zahăr pe care fluxul sanguin îl transportă către toate celulele din corp pentru a furniza energie. O persoană trebuie să mențină nivelul zahărului din sânge într-un interval sigur pentru a reduce riscul de diabet și boli de inimă.

Monitorizarea glicemiei măsoară cantitatea de zahăr pe care sângele o transportă într-o singură clipă.

Oamenii obțin acest zahăr din dietă. Corpul uman reglează nivelul de glucoză din sânge, astfel încât acestea să rămână moderate: nivelul suficient de glucoză pentru a alimenta celulele, dar nu suficient pentru a supraîncărca fluxul sanguin.

Mediul intern al sângelui trebuie să rămână stabil pentru a susține funcțiile vitale ale corpului.

Nivelul glicemiei se schimbă pe tot parcursul zilei, potrivit doctorulzilei.ro. După ce mâncați, nivelurile cresc și se stabilesc după aproximativ o oră. Sunt în punctul lor cel mai scăzut înainte de prima masă a zilei.

Care este un nivel sănătos de zahăr din sânge?

Autoritățile sanitare consideră că un nivel normal de zahăr din sânge la post este sub 99 miligrame pe decilitru (mg / dL).

La persoanele cu diabet, nivelurile se vor schimba mai mult. În loc să vizeze un anumit nivel, scopul gestionării zahărului din sânge este menținerea nivelurilor într-un interval sănătos.

Asociația Americană pentru Diabet recomandă niveluri țintă de 70-130 mg / dl înainte de a mânca pentru o persoană cu diabet. În termen de 2 ore de la consumul unei mese, nivelul glicemiei ar trebui să fie mai mic de 180 mg / dL.

Ce este glucoza?

Glucoza este un zahăr care circulă sângele, servind ca sursă principală de energie a organismului.

Atunci când o persoană ia carbohidrați prin dietă, sistemul digestiv îi procesează în molecule de zahăr de diferite complexități. Glucidele complexe, cum ar fi lactoza obișnuită în produsele lactate, sunt mai greu de descompus pentru organism. Acestea conțin diferite tipuri de molecule de zahăr.

Glucoza este un alt produs al descompunerii glucidelor. Este un zahăr simplu pe care celulele din corp îl pot transforma cu ușurință în energie.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038029 (s)