joi, 18 aprilie, 2024

Cum te ajuta un pahar cu suc de castravete consumat zilnic

Distribuie:

Publicat:

Castravetii ofera numeroase beneficii organismului. Sucul de castravete este o bautura extrem de hidratanta, ce curata si detoxifiaza intregul organism.

Castravetii intaresc tesutul osos si stimuleaza functionarea rinichilor. Consumul sucului de castraveti ajuta la combaterea deficitului de vitamina K, care se manifesta prin sangerari nazale, gingivale si vanatai, potrivit livingtraditionally.com.

In plus, studii recente au descoperit ca vitamina K poate juca un rol important in tratarea osteoporozei si Alzheimer-ului, iar consumul acesteia in cantitati mari ajuta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Iata si alte beneficii ale sucului de castravete:

1. Sucul de castravete este si o sursa de cupru care ajuta la formarea colagenului, creste absortia fierului.

2. Hidrateaza corpul echilibrand nivelurile de fluid din organism.

3. Combate cancerul gratie glucozidelor, lignanilor si apigeninei care protejeaza ADN-ul. Consumat in cure de cateva saptamani, sucul de castravete previne cancerele din sfera genitala. De asemenea, consumul regulat de suc de castravete previne cancerul de prostata.

4. Reduce aciditatea gastrica. Continutul de nutrienti al sucului de castravete regleaza nivelul pH-ului gastric fara sa afecteze procesele naturale de digestie asa cum o fac antiacidele de sinteza.

5. Scade colesterolul si glicemia. Sterolii din castraveti reduc colesterolul si ajuta pancreasul sa produca mai multa insulina ceea ce duce la reducerea nivelului glicemiei. Sucul de castravete are capacitatea de a mentine la un nivel normal zaharurile din sange inclusiv in cazul celor care au diabet.

6. Reduce durerile articulare. Siliciul care se gaseste din abundenta in sucul de castraveti creste tonusul si repara tesutul cartilaginos ceea ce implicit duce la ameliorarea suferintei in bolile articulare.

7. In combinatie cu sucul de morcov, substantele nutritive din castraveti pot suplini tratamentul in avitaminoze, guta si reduc durerile provocate de artrita. Cura poate dura intre 3 si 4 saptamani, cu un pahar de 200 de mililitri de suc de castraveti combinat in parti egale cu suc de morcovi, baut dimineata pe stomacul gol.

8. Stimuleaza imunitatea. Unul din mineralele continute de sucul de castravete este cuprul, care sustine si procesul de formare a celulelor rosii din sange si imbunatateste sistemul imunitar. Cupru protejeaza, de asemenea, organismul fata de efectele radicalilor liberi.

9. Vindeca arsurile solare. Arsurile solare se pot ameliora cu suc de castravete. Sucul are efect calmant si regenerant puternic.

10. Pastreaza sanatatea pielii. Consumul de suc de castravete, in fiecare zi, este o cale naturala si foarte eficienta de regenerare, din interior, a pielii. De asemenea, castravetele amelioreaza celulita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img