miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum te anunță corpul că ai glicemia prea mare: Semnele alarmante la care trebuie să fii atent

Distribuie:

Publicat:

Un nivel ridicat de zahar in sange poate provoca o serie de probleme de sanatate. Hiperglicemia apare atunci cand organismul nu are suficienta insulina (diabet de tip 1) sau cand nu o poate folosi in mod corespunzator (diabet de tip 2). Daca hiperglicemia persista multe luni, fara un tratament adecvat, dauneaza nervilor, vasele de sange si organelor.

Glucoza este un tip de zahar care provine din alimentele pe care le consumam si este formata si stocata de organism. Aceasta este principala sursa de energie pentru corpul nostru. Ea scade sau creste in functie de ceea ce mananci (si cat de mult).Valorile normale ale zaharui din sange se situeaza de obicei intre 60 mg / dl si 140 mg / dl. Un test de sange numit hemoglobina A1c masoara nivelurile medii de zahar din sange din ultimele trei luni. Un exces de glucoza in sange poate semnala un posibil diabet zaharat. De aceea, este foarte important sa-ti tii sub control nivelul de zahar din sange. Iata o scurta descriere a simptomelor care ar trebuie sa te trimita cat mai repede la medic!

Esti insetat

Excesul de zahar din corp se elimina prin urina, motiv pentru care, atunci cand ai glicemia mult prea mare, urinezi foarte des si in cantitati foarte mari. Este posibil sa-ti fie sete si pentru ca esti deshidratat. Multi oameni nu stiu ca au diabet decat atunci cand ajung la medic. Pentru altii, in schimb, simptomele sunt clare: urineaza foarte mult, in special noaptea, le este mai mereu foame sau, din contra, pierd mult in greutate, potrivit clicksanatate.ro.

Continuarea eqxuils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img