marți, 19 martie, 2024

Cum te refaci dupa ce ai avut COVID-19: Remediile naturale care te ajuta sa combati simptomele care persista

Distribuie:

Publicat:

După ce ai trecut prin infecția cu noul Coronavirus, pot exista anumite simptome care mai persistă sau sechele. Află cum poți face recuperare după coronavirus prin metode naturale.

Corpul tău a folosit toată energia pe care o avea pentru a combate virusul. Această luptă, combinată cu statul în pat sau inactivitatea timp de mai multe zile, a dus la pierdere musculară. Poți face recuperare după coronavirus prin metode naturale.

Pentru aceasta, este important să ai un program de exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare pentru a te recupera. Este bine să consumi zilnic alimente care conțin vitamina C, D și zinc. Totodată, vitamina D se sintetizează prin expunerea la soare. De aceea, este bine să stai cât mai mult în aer liber. În plus, la sfatul medicului poți lua suplimente alimentare.

Sechele după infecția cu Sars-Cov-2

„Indiferent de gravitatea cazului, după aparenta vindecare ar trebui cuantificate sechelele, pentru a fi monitorizate periodic prin teste funcționale respiratorii, CT scanare pulmonară, respectiv ecocardiografie. La 3 săptămâni după ameliorarea tusei, scăderea febrei, revenirea gustului/mirosului, ar trebui început un program de recuperare respiratorie individualizat”, spune dr. balneolog Suzana Pretorian, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img