vineri, 19 aprilie, 2024

Cum tratam unghia incarnata

Distribuie:

Publicat:

Potrivit specialistilor, exista cateva cauze principale care duc la aparitia unghiilor incarnate. Printre acestea se numara si:

– purtarea pantofilor prea stramti;
– taierea prea scurta a unghiilor;
– taierea unghiilor la un unghi de 90 de grade, nu rotunde;
– loviturile la nivelul unghiei, care indoaie unghia.

Tratarea la timp a unghiilor incarnate este cea mai buna modalitate de a preveni infectiile. In cazurile mai usoare, pot fi eficiente si remediile la domiciliu. Cu toate acestea, cazurile mai severe pot necesita interventii chirurgicale. Mai jos, poti regasi cateva dintre remediile eficiente pentru cazurile usoare de unghii incarnate. 

5 remedii pentru ingrijirea unghiilor incarnate

Apa calda si sapun

Inmuierea unghiilor incarnate intr-un amestec de apa calda si sapun poate fi de ajutor pentru a reduce inflamatia si pentru atenuarea durerii si disconfortului. Inmoaie unghiile incarnate timp de 20 de minute de pana la trei ori pe zi. Pentru ajutor suplimentar, nu ezita sa adaugi o lingurita de sare Epsom in apa.

Unguente cu antibiotic

Unguentele sau cremele cu antibiotic au proprietati de vindecare si pot reduce la minimum riscul de infectii.
Aplica-le conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi pune un bandaj.

Otet de mere

Proprietatile antiseptice, antiinflamatoare si de reducere a durerii ale otetului de mere il transforma intr-un tratament excelent pentru numeroasele probleme de sanatate, inclusiv unghiile incarnate. Intr-un lighean cu apa calda, adauga 1/4 de cana de otet de mere si inmoaie piciorul pentru 20 de minute. Usuca piciorul dupa aceea. Repeta acest procedeu zilnic, pana cand observi imbunatatiri.

Ata dentara sau bumbac

Pune bucati mici de bumbac sau ata dentara sub marginea unghiei, astfel incat sa permiti o crestere adecvata a unghiei. 
Pentru a evita durerile mai mari si infectiile, nu uita sa inmoi bumbacul sau ata dentara in spirt inainte de aplicare.

Protectie pentru degetele de la picioare

Exista inele care se pun in jurul zonei dureroase sau care pot acoperi intregul deget de la picior. Unele branduri au si un gel care contine medicamente, astfel incat unghia sa se inmoaie si sa poata fi taiata cu usurinta. sursa: eva.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img