News Flash:

Cum tratezi zgarieturile si juliturile pentru ca acestea sa se vindece cat mai repede

10 August 2020
547 Vizualizari | 0 Comentarii
julitura 990x660

Vindecarea unei răni este un proces complex, care presupune, în linii mari, cicatrizarea și regenerarea țesutului lezat, care poate dura până la câteva săptămâni. Pentru facilitarea acestuia, cât și pentru eliminarea riscului de infectare sau de alte complicații, există un segment farmaceutic în amploare, cu o ofertă variată de produse pentru cicatrizare accelerată, dezinfectare, dezinflamare și regenerare sporită a pielii, fără urme.

Factorii care contribuie la dezvoltarea acestei piețe de produse include creșterea prevalenței rănilor cronice și/sau acute, creșterea procentului de populație îmbătrânită, a activităților de bricolaj, la polul opus, precum și a avansării cercetărilor farmaceutice în domeniul intervenției asupra rănilor. În plus, numărul de accidente a crescut la nivel global, iar managementul rănilor este, în prezent, destul de autonom, așa încât rănile minore spre medii sunt tratate preponderent acasă.

Iată câteva dintre ingredientele cele mai eficiente în tratarea rănilor, juliturilor și zgârieturilor, pentru situații de urgență, dar și pentru o recuperare rapidă, fără urme sau cicatrici.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic joacă un rol foarte important în vindecarea rănilor. Acesta ajută atât în accelerarea procesului de vindecare, prin reducerea inflamației locale, dar, în același timp, trimite un semnal către organism pentru vascularizarea zonei afectate, în așa fel încât țesutul să se regenereze mai rapid.

Prin aplicarea topică, direct pe rană, a unei soluții cu acid hialuronic, țesutul deteriorat se va restrânge vizibil, iar durerea va dispărea mai repede, decât fără tratament, potrivit doc.ro. În plus, acidul hialuronic are proprietăți antibacteriene, ceea ce ajută la reducerea riscului de infecție, atunci când e aplicat direct pe o rană deschisă.

Coenzima Q10 (ubiquinol sau ubiquinone)

Coenzima Q10, cunoscută și drept ubiquinol sau ubiquinone, este una dintre cele mai des utilizate substanțe active în industria cosmetică, în creme și serumuri, dar și în unguente universale. Eficiența sa în tratamentul rănilor se datorează, în special, proprietății de stimulare a producției de colagen, activitate ce promovează o recuperare mai rapidă a matriței extracelulare la nivelul straturilor superficiale ale pielii.

Coenzima Q10 s-a dovedit a fi eficientă și datorită proprietăților antiinflamatoare (este un puternic antioxidant regăsit în mod natural în corp, în produsele de origine animală, dar și vegetală), fiind, astfel, eficient și pentru atenuarea procesului inflamator local.

Beta-glucan din ovăz

Beta-glucanul din ovăz este un ingredient excelent pentru susținerea sintezei de colagen, care interacționează cu procesul de vindecare și cicatrizare a țesutului afectat, întărind, astfel, straturile pielii, închizând rana și prevenind apariția cicatricilor cheloide.

Vitamina E

Când vine vorba despre tratarea eficientă a rănilor, vitamina E este unul dintre ingredientele cele mai bune. Aceasta ajută la accelerarea procesului de recuperare a țesutului și este recomandată în special persoanelor diabetice, care întâmpină dificultăți mai mari în vindecarea rănilor.

Beta-glucan din fermenți

Beta-glucanul din fermenți este un polimer care se produce, în mod natural, în alge și fungi. Beta-glucanul se folosește, se obicei, în tratamentul rănilor severe, de către cadrele medicale, dar în prezent se poate găsi și în produse de uz cosmetic și farmaceutic. Acesta ajută la diminuarea inflamației și la închiderea mai rapidă a rănilor, fără a lăsa urme sau cicatrici.

Sursa: exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046091 (s)