News Flash:

Cum va fi vremea de Martisor. Vezi PROGNOZA METEO pentru urmatoarele doua saptaman

26 Februarie 2014
1573 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 26 februarie - 9 martie 2014.

MOLDOVA

Intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime in medie de 2...5 grade si minime de -2...0 grade. In restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de asteptat medii ale temperaturilor maxime intre 5 si 10 grade si valori termice in general pozitive noaptea.

In primele doua zile se vor semnala precipitatii mixte, neinsemnate cantitativ. In a doua saptamana creste probabilitatea pentru ploi slabe.

DOBROGEA

Perioada de prognoza va debuta cu temperaturi in jurul celor specifice datei calendaristice, cu valori maxime in medie de 3...6 grade si minime de 0...2 grade. In restul intervalului va fi un regimul termic peste cel climatologic normal, fiind de asteptat ziua in medie intre 7 si 11 grade, iar noaptea intre 2 si 5 grade.

In primele trei zile se vor semnala precipitatii slabe, predominant ploi, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata si in perioada 5 - 8 martie.

MUNTENIA

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic se va situa in general peste cel multianual specific perioadei, astfel ca media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. Doar in primele zile (24 - 26 februarie) se vor inregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel ca, in medie, ziua vor fi 5...7 grade, iar noaptea -1...0 grade.

Vor fi ploi slabe sau burnite, cu caracter local in primele doua zile, apoi probabilitatea de ploaie va creste, din nou, dupa data de 4 martie.

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului se vor inregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa in ecartul 0...3 grade, iar a minimelor intre -6 si -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de asteptat valori ziua in medie de 3...5 grade si temperaturi minime in crestere, dar inca sub pragul de inghet, -4 la -2 grade, reprezentand un regim peste cel mediu multianual.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai mare in prima zi si din nou dupa data de 3 martie.

moldova dobrogea muntenia la munte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0967 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032200 (s)