vineri, 19 aprilie, 2024

Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile

Distribuie:

Publicat:

Vremea va ramane capricioasa si rece pentru data din calendar si in zilele urmatoare. De vineri, insa, incepe sa se incalzeasca usor.

Miercuri, vremea se va mentine racoroasa in cea mai mare parte a tarii, chiar rece pentru aceasta data in nord, in centru si in nord-est, unde cerul va avea innorari si va ploua, pe parcursul zilei, dar si in primele ore ale noptii. Vor fi mai ales averse, insotite si de descarcari electrice. In cursul dupa-amiezii, astfel de fenomene vor aparea, pe arii relativ restranse si in regiunile vestice si de sud-est, dar si in zonele montane si submontane. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp si vor fi conditii de grindina. Pe crestele montane, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11…12 grade in estul Transilvaniei, nordul Moldovei si Maramures, pana la 22 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei.

In Bucuresti, cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si seara, cand vor fi conditii de ploaie slaba, de scurta durata. Temperatura maxima, in crestere usoara fata de cea din ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 20 de grade.

Joi, temperaturile raman usor mai scazute decat mediile climatologic specifice perioadei, desi, vremea se incalzeste usor in toata tara, astfel incat maximele vor fi in general intre 15 grade in estul Transilvaniei si 24 de grade in sud. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi slabe, izolate si de scurta durata, dupa-amiaza si seara in regiunile nordice, de rasarit si in zonele montane, iar noaptea posibil in cele vestice. Vantul nu trece de moderat.

In Bucuresti, vremea se va incalzi fata de ziua anterioara, insa valorile termice vor ramane usor sub cele normale pentru aceasta data, adica maximele vor fi de cel mult 22…23 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, iar vantul va sufla slab.

Vineri, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul celor climatologic specifice ultimei decade a lunii mai, cu maxime de la 18 grade in nordul litoralului pana la 26 grade in sudul Munteniei. Cerul va avea innorari temporar accentuate in sud-vestul tarii, iar dupa-amiaza si in zona de munte, unde local vor fi averse si descarcari electrice. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala, izolat. Vantul va sufla mai alert in timpul in timpul ploilor.

In Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni normala termic, pentru aceasta data, cu maxime in jur de 24 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla cel mult moderat.

Weekendul vine cu ceva mai multe ore insorite decat in timpul saptamanii. Norii si ploile nu lipsesc, dar innorari mai accentuate, averse, descarcari electrice asteptam mai ales dupa-amiaza, local la munte si doar izolat in celelalte regiuni. La inceputul saptamanii, insa, ploile revin mai intai in regiunile vestice, apoi vor cuprinde si celelalte zone. Si daca la sfarsitul saptamanii temperaturile sunt apropiate de cele normale, in general intre 20 si 26 grade chiar usor mai mari si luni in sud si sud-est, pe masura ce ploile se vor extinde, temperaturile vor scadea din nou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img