vineri, 26 aprilie, 2024

Cum va fi vremea in URMATOARELE ZILE

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca in zilele urmatoare vremea este rece. De joi, vremea se va incalzi. Pe parcursul zilei, in vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, cerul va avea innorari, insa doar izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar in zona montana inalta, dar la inceputul intervalului, si in Maramures, si sub forma de lapovita si ninsoare. In weekend, vremea va continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii.

MARTI Temperaturile se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date si vor caracteriza o vreme deosebit de rece in toate regiunile. Maximele prognozate se vor incadra in general intre -2 grade in estul Transilvaniei si cel mult 8 grade in Oltenia. Cerul va fi variabil cu innorari temporare, in regiunile sudice si estice, mai ales in prima parte a zilei, iar spre sfarsitul noptii in vest si in nord, unde doar izolat vor fi fulguieli, trecator posibil si burnita. La munte, izolat mai ninge slab. Izolat, mai ales in zonele joase din centru, va fi ceata. Vantul va sufla cu unele intensificari in jumatatea de sud a Moldovei, Baragan, Dobrogea si zona montana inalta.

BUCURESTI. Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei, cand vor mai fi conditii de fulguiala sau trecator, posibil burnita. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 5…6 grade.

MIERCURI. Vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, in cea mai mare parte a tarii, desi valorile termice vor marca o usoara crestere. Ziua incepe cu inghet in aproape toata tara, chiar geroasa in estul Transilvaniei, adica minime intre -12 si 0 grade, iar maximele vor fi intre -2 grade in zonele joase unde dimineata va fi si ceva ceata si 8 grade in Lunca Dunarii.

Cerul va fi variabil in sud-est, iar in restul teritoriului, dar mai cu seama in interiorul arcului carpatic si la munte, se va innora treptat. Indeosebi spre seara si in cursul noptii, vor fi precipitatii slabe in Crisana, Maramures, nord-vestul si nordul Transilvaniei si izolat in nordul Banatului si nordul Moldovei, sub forma de ninsoare care se va transforma in lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei. Vantul va sufla cu unele intensificari pe crestele montane si in Delta Dunarii.

BUCURESTI. Vremea va fi rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil cu innorari seasra tarziu si vant cel mult moderat. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade.

JOI Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta, in cea mai mare parte a tarii. Pe parcursul zilei, in vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, cerul va avea innorari, insa doar izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar in zona montana inalta, dar la inceputul intervalului, si in Maramures, si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat, vor fi conditii de producere a poleiului. Noaptea, cerul va deveni mai mult senin, iar in zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Transilvania si 12…13 grade in sudul Banatului si al Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre -6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in Dealurile de Vest.

BUCURESTI. Vremea se va incalzi si termometrele vor arata 10..11 grade dupa amiza. Cerul va fi variabil, sunt conditii de ceata dimineata iar vantul nu trece de moderat.

VINERI Vremea va continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii si asteptam cam intre 5 si 15 grade, iar peste weekend vrema va fi chiar usor mai calda, maximele ajung si la 16, poate 17 grade si trec de mediile multianuale. Cerul va fi variabil spre senin vineri, dar in zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata sau nebulozitate joasa, iar sambata si duminica doar izolat fi ploi slabe sau burnite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img