vineri, 19 aprilie, 2024

Cum va fi vremea in urmatoarele zile! Meteorologii anunta fenomene surprinzatoare

Distribuie:

Publicat:

Riscul de inundatii ar putea ramane ridicat si dupa iesirea din vigoare a avertizarilor actuale. Meteorologii anunta ploi in perioada urmatoare, iar temperaturile vor creste tot mai mult si vor topi zapada de la munte.

Va ploua in cursul zilei de astazi in jumatatea de nord a tarii, dar destul de slab. In zonele inalte, vor fi si ninsori sau lapovita, iar vantul va prinde mai multa putere. In jumatatea sudica, va fi soare, iar nori si cativa stropi vor aparea spre seara. Maximele vor porni de la 5 grade in estul Transilvaniei si vor ajunge la 15 grade Celsius in Lunca Dunarii.

In a doua jumatate a saptamanii, temperaturile vor depasi valorile potrivite pentru ultimele zile de martie. Sambata, vor fi peste 22 de grade Celsius in sudul extrem, iar noaptea, vor fi chiar 13..14 grade, cel putin pe litoral. Local, vor fi ploi in vest, centru si nord, iar sambata noaptea, acestea se vor extinde in toata jumatatea vestica a tarii. Vantul va fi activ in acea zona, dar si prin extremitatea de sud-est.

Urmeaza o perioada calda si la munte. Cu toate acestea, precipitatiile nu vor lipsi. Vor fi ninsori si lapovita astazo in Carpatii Orientali, iar maine in masivele nordice si vestice. La final de weekend, in urma cresterii temperaturilor, vor mai aparea doar ploi care se vor extinde in zona inalta din jumatatea de vest a tarii, anunta Digi24.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img