News Flash:

Cum va fi vremea pana in luna iunie.

22 Martie 2014
1542 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna iunie.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 APRILIE

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand sudul tarii, unde local valorile termice se pot situa sub limitele normale. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta in general o tendinta de excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in restul regiunilor vor fi posibile valori apropiate de mediile multianuale.

 MAI

Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, local in centrul si nordul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare sub normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in general peste mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde acestea pot inregistra valori normale.

 IUNIE

Temperatura aerului va avea in general valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, posibil peste norme local in vest si sud-est. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile lunare in zonele centrale si nordice, iar in restul teritoriului acestea vor avea in general o tendinta de deficit.aprilie mai iunie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015044 (s)