joi, 18 aprilie, 2024

Cum va folosi CJ Vaslui excendentul din 2016

Distribuie:

Publicat:

Cosiliul Judetean a ramas de anul trecut cu un excedent de 13 milioane, bani care vor merge anul acesta catre Spitalul Judetean si drumurile judetene. Pe langa doua proiecte foarte importante aprobate de consilierii judeteni in sedinta de ieri, “Repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor necesare pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale pe anul 2017 si estimari pe anii 2018-2020” si “Repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2017 si estimarile pentru anii 2018-2020”, un al treilea a vizat cheltuirea excedentului bugetar de anul trecut. Este vorba despre 13 milioane de lei care vor merge catre investitii, la Spitalul Judetean de Urgenta si in drumurile judetene.

 “Avem un excedent ramas de 13 milioane de lei. Acesti bani vor merge catre instrumentarul Spitalului Judetean si pentru drumurile judetene de beton care nu sunt cuprinse intr-un program”, a declarat Ciprian Trifan, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Vaslui.

CJ Vaslui va realiza anul acesta trei drumuri din beton in localitatile Malusteni, Chitoc si Rafaila si va demara lucrarile la un pavilion pentru spitalizare de zi in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta.

”Este vorba despre o cladire de sine statatoare, in care sa fie directionate cazurile ce necesita doar internare de zi, investitie gandita pentru evitarea supraaglomerarii din spital”, a mai spus Trifan.

Targul de primavera a fost prelungit cu inca trei zile la cererea gazdelor, Silver Mall, asaltati de vasluieni 24-26 februarie. Aceasta trebuia sa fie perioada de desfasurare a editiei a IX-a a Targului de primavara organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui anul acesta. Gazda insa, Silver Mall, le-a cerut mesterilor populari sa mai zaboveasca cu martisoarele, inca trei zile, pana pe 1 martie, dupa ce s-a constatat o afluenta de vasluieni doritori sa daruiasca simboluri ale primaverii deosebite celor dragi. Dintre cei peste 40 de mesteri populari, veniti din judetul Vaslui, dar si din Iasi sau Arges, cei din municipiul Vaslui, opt la numar, au ramas spre a le oferi locuitorilor din municipiul Vaslui, si nu numai, un martisor chiar pe 1 martie. “Din experienta anilor trecuti, am constat ca vasluienii se decide sa cumpere pe 1 martie martisoare. Gratie prelungirii evenimentului chiar pot sa o faca”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT.

Exeprienta acestui an a fost de bun augur si pentru organizatori si pentru gazde. “Asa vom procceda si de acum incolo: vom extinde evenimentul pana pe 1 martie”, a mai spus Onciu

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img