News Flash:

CUNOASTEREA INTERSECTIEI - MOD DE DEZVOLTARE A ABILITATILOR DE VIATA-FOTO

7 Iunie 2014
2450 Vizualizari | 0 Comentarii
DSCF4666
Inceputul lunii iunie a debutat pentru elevii clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui, sub semnul cunoasterii regulilor de circulatie si pietonale din intersectia ce se afla in vecinatatea scolii: strazile Mihail Kogalniceanu- Nicolae Iorga- Donici.

    In aceasta saptamana, un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui si profesorii Alexa Elena, Lupascu Liliana si bibliotecar Grijincu Olga au insotit elevii la actiunea de cunoastere a intersectiei. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui le-au explicat semnificatia indicatoarelor rutiere si pietonale, le-au aratat semnalele politistului aflat in intersectie pentru dirijarea traficului rutier si in cele din urma, a fost activata patrula scolara. Elevii, echipati cu uniforma si folosind indicatorul STOP, au dirijat traficul rutier din intersectie odata cu politistii. Si-au asumat  un rol destul de important, prin care au inteles ca este nevoie de responsabilitate marita atunci cand facem referire la traficul rutier, fie ca suntem soferi, pietoni sau politisti care dirijeaza circulatia in intersectie.

    De asemenea, elevilor li s-a subliniat ideea atentiei sporite ca pietoni, atunci cand se deplaseaza cu rolele sau cu bicicletele, mai ales ca se apropie vacanta de vara, perioada in care scolarii petrec mult timp in aer liber.
    "Actiunea face parte din programul de activitati al proiectului educational „Ignoranta in traficul rutier face victime!”, incheiat intre Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui si Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui. Acesta are drept scop dezvoltarea la scolari a abilitatilor de viata si a constiintei civice." Mihaela Straub,purtator de cuvant IPJ Vaslui.

Galerie Foto

DSCF4688
iunie vii-a b upascu liliana grijincu olga elevii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049610 (s)