News Flash:

„CUPA DHS” - VIATA IN MISCARE! Copiii vasluieni s-au intrecut la ciclism-FOTO

31 Mai 2014
2879 Vizualizari | 0 Comentarii
Saptamana aceasta, in municipiul Vaslui, s-a desfasurat concursul national de ciclism „CUPA DHS”, sub deviza „VIATA IN MISCARE!”, la care au participat elevi din ciclul gimnazial.

Nouasprezece echipaje s-au inscris la faza judeteana, care a fost organizata de EUROSPORT DHS S.A., in colaborare cu Primaria Vaslui, Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir”, Inspectoratul de Politie al Judetului VasluiServiciul Rutier si Biroul Rutier, ACR Vaslui si Directia Judeteana de Sport si Tineret Vaslui.

Grupati pe echipe mixte si aliniati la linia de start, concurentii au sustinut atat o proba teoretica, reprezentand chestionare de legislatie rutiera, cat si una practica, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta in poligon.

Prin desfasurarea acestor activitati urmarim promovarea cunoasterii si respectarii legislatiei rutiere in randul biciclistilor, in special a copiilor, pentru ca deplasarea pe drumurile publice sa se desfasoare in conditii de siguranta. De asemenea, se urmareste incurajarea practicarii activitatilor fizice si, totodata, protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.

Primii clasati, respectiv copiii de la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” Vaslui, care ne vor reprezenta in etapa nationala, au castigat o tabara de 4 zile la mare, iar ocupantii celorlalte locuri au primit echipamente si accesorii sportive.

"Acest proiect educational isi propune incurajarea spiritului de competitie in randul tinerilor, promovand totodata, prin miscare, un mod de viata sanatos. De asemenea, se urmareste educarea tinerei generatii in scopul prevenirii accidentelor de circulatie, prin insusirea corecta a regulilor de circulatie si respectarea acestora. Aceasta competitie s-a bucurat de o larga participare din partea elevilor, sub coordonarea si cu sprijinul cadrelor didactice care i-au indrumat si i-au pregatit, motiv pentru care politia rutiera le multumeste pentru implicarea in astfel de activitati." a declarat Mihaela Straub, purtator de cuvant al IPJ Vaslui

Galerie Foto

DSCF4581.JPG
municipiul vaslui cupa dhs primaria vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039137 (s)