News Flash:

“Cuplu de tarani autentici”, noua „Mascota a reciclarii” din Barlad - FOTO

29 Mai 2018
3326 Vizualizari | 0 Comentarii

La sfarsitul saptamanii trecute, pe platoul din fata Teatrului „V. I. Popa” din Barlad, sub egida Primariei Barlad, a avut loc o noua editie a Concursului „Mascota Reciclarii”. Marele Trofeu a fost adjudecat, in urma unei jurizari foarte dificile, de catre mascota realizata  de colectivul Liceului Tehnologic „Petru Rares” Barlad. Aceasta reprezinta un cuplu de tarani romani, realizat in totalitate, asa cum cer cerintele intrecerii, din materiale reciclate.
 
Oragnizatorul concursului a fost, si in acest an, Serviciul de Gospodarire Comunala al Primariei Barlad. La start s-au inscris 14 institutii de invatamant din Barlad, care s-au prezentat in concurs cu lucrari pe cat de complexe, pe atat de interesante, toate realizate din materiale reciclate, dar respectand si tema acestei editii, respectiv Centenarul Marii Uniri. Juriul a fost format din Dumitru Boros, Roxana Miron-Feraru, viceprimar , doamna Oana Malache, din partea Companiei de Utilitati  Publice Barlad, doamna Olga Ungureanu, seful Serviciului de Gospodarire Comunala al Primariei Barlad si domnul Ioan Nema, comisar al Garzii de Mediu Vaslui.

Intrecerea institutiilor de invatamant a fost foarte stransa  dupa cum aveau sa aprecieze chiar membrii juriului, motiv pentru care, dupa zeci de minute de deliberari, s-a decis acordarea unei diplome speciale de participare si  a cate trei diplome de mentiune, trei de locul III, trei de locul II si trei de locul I, precum si Diploma „Marele Trofeu”. Prin urmare, anul acesta holul Primariei  va gazdui lucrarea realizata de colectivul de elevi si profesori al Liceului Tehnologic „Petru Rares”, care a prezentat in concurs un doua manechine reprezentand un cuplu de tarani romani, imbracati in straie populare impodobite cu motive nationale.

Lucrarea celor de la „Petru Rares” va ramane expusa  pana  cand, asa cum prevede regulamentul consursului, vreo institutie de invatamant din localitate va reusi sa si-o adjudece, dupa ce  va colecta, pana la urmatoarea editie, o cantitate de deseuri mai mare decat celelalte institutii  scolare inscrise in concurs.

„Felicitari pentru eforturile depuse, atat copiilor, cat si cadrelor didactice indrumatoare! Si in acest an v-ti intrecut pe sine si ati reusit sa  ne puneti  in mare dificultate in  privinta alegerii „Mascotei Reciclarii”. Colectarea selectiva a deseurilor este un obiectiv pe care trebuie sa ni-l asumam cu totii daca vrem sa le lasam copiilor nostri o lume mai curata  si mai sanatoasa, asa cum merita. Va indemn sa continuati  si  sa faceti din aceasta competitie un mod de viata” , le-a transmis celor prezenti edilul Dumitru Boros. 

Galerie Foto

vnbvnnvb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 34 queries | Mysql time :0.058975 (s)