marți, 16 aprilie, 2024

Cura cu BORS. Vezi beneficiile

Distribuie:

Publicat:

Lichidul tulbure rezultat din macerarea si fermentare taratelor de grau, borsul, se dovedeste a fi un veritabil medicament naturala. Saraca in calorii, aceasta bautura este bogata in fibre, proteine, calciu, vitamine, toate impreuna fiind de ajutor organismului.

Borsul este detoxifiant si revitalizeaza sistemul imunitar, fiind indicat in perioade de stres prea mare si oboseala fizica. Este cunoscut si pentru calitatea sa de a scadea tensiunea, nivelul colesterolului si glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce sufera de infarct miocardic, hiptertensiunea arteriala si alte boli de inima.

Borsul si multiplele sale beneficii pentru sanatate

Oricine vrea sa-si imbunatateasca starea generala a sanatatii poate urma o dieta timp de 20 de zile pe luna, in cadrul careia se vor bea 3 cani de bors, dupa mese.

Borsul combate bolile aparatului respirator, in special bronsitele si astmul, dar are efect si asupra tuberculozei, deoarece blocheaza bacilii care provoaca boala. Doua cani de bors, baute zilnic, ajuta la vindecarea acestor boli si, mai ales, preintampina agravarile si recidivele. Se fac cure de cate trei saptamani cu bors, care se bea de obicei cu un sfert de ora inainte de masa.

Ca adjuvant in tuberculoza se bea in fiecare zi o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img