vineri, 29 martie, 2024

Cura cu struguri, sănătate curată. Iată ce beneficii îţi aduce!

Distribuie:

Publicat:

Sursă de minerale, de vitamine şi de antioxidanţi preţioşi, strugurii, fructele vedetă ale toamnei, aduc numeroase beneficii sănătăţii. Consumaţi ca atare sau sub formă de diverse leacuri, strugurii sunt un adevărat medicament fără reţetă.

Aliment şi remediu, în acelaşi timp, strugurii au un conţinut nutriţional bogat. Sunt sursă de minerale precum calciul, fierul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul, florul, cuprul, cobaltul şi zincul. Totodată, boabele de struguri au în componenţă şi antioxidanţi, enzime valoroase, fibre, zaharuri, vitaminele A şi C şi cele din complexul B. Unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi din strugurii negri este resveratrolul, care, printre altele, inhibă formarea tumorilor canceroase.

 

Cum se ţine cura

 

Pentru a beneficia de calităţile strugurilor, poţi ţine o cură cu struguri, 1 lună. Poţi începe de la câţiva ciorchini pe zi până ajungi la 1-2 kilograme de struguri zilnic. Împarte cantitatea de struguri în 3 porţii, dintre care una o consumi dimineaţa, pe nemâncate, următoarea la 11:00, iar ultima pe la 16:00.

Cura cu struguri ajută la creşterea imunităţii, previne ateroscleroza, îmbunătăţeşte circulaţia la nivel central şi periferic şi creşte performanţele intelectuale, inclusiv la vârstnici, încetinind deteriorarea cerebrală.

 

Sucul de struguri reduce colesterolul

 

Bogat în antioxidanţi, sucul de struguri poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului rău şi, de asemenea, reduce riscul de apariţie a cheagurilor, care pot cauza probleme cardiovasculare. Totodată, are efect laxativ, fiind de ajutor în caz de constipaţie sau tranzit intestinal lent, întăreşte imunitatea şi are efect detoxifiant. Sucul îl obţii foarte uşor, prin mixarea boabelor în blender.

 

Reglează tensiunea şi scad acidul uric

 

Cura cu struguri are efect alcalinizant, aducând beneficii în caz de gută (ajută organismul să elimine excesul de acid uric) şi normalizează tensiunea arterială (datorită conţinutului de potasiu). Strugurii au efecte depurative, diuretice şi ameliorează funcţia ficatului şi a rinichilor. Strugurii sunt benefici pentru sănătatea oaselor, graţie conţinutului de cupru, fier şi mangan.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img