vineri, 29 martie, 2024

Cura cu suc din frunze de telina. 8 boli tratate cu acest suc hranitor

Distribuie:

Publicat:

Putine leacuri din flora noastra au efecte detoxifiante, reintineritoare si reglatoare hormonale ca frunzele de telina, care sunt o colectie de vitamine, minerale si fitohormoni.

In medicina populara a romanilor, sucul din frunze de telina proaspete, vinul de telina si siropul obtinut in miere erau leacuri la mare pret pentru redobandirea vigorii, vindecarea bolilor de piele si a reumatismului, combaterea sterilitatii si a bolilor batranetii.

Sucul din frunze de telina se obtine astfel: dupa indepartarea petiolurilor, frunzele se taie marunt, se adauga un pahar cu apa rece, se mixeaza 2-3 minute, se lasa in repaus 15 minute, se strecoara si se bea, dimineata pe stomacul gol si seara, intr-o cura de minimum 24 de zile (nu se depaseste cantitatea de 150-200 ml suc concentrat pe zi).

Are efecte deosebite atat intern (in curatirea sangelui, reglarea hormonala si febra), cat si extern in afectiuni ale pielii. Foarte important este ca timp de 1-2 ore dupa consumul sucului sa nu se ia niciun alt aliment. In plus, atat timp cat tineti cura cu suc din frunze de telina nu consumati carne, alimente conservate, aditivi alimentari sintetici si alcool.

Iata cateva boli tratate cu suc din frunze de telina:

Obezitatea
O jumatate de pahar de suc de frunze de telina baut inainte de masa cu 20 de minute are un efect de inhibare a apetitului alimentar. Mai mult, efectele diuretice ale telinei provoaca eliminarea apei din tesuturi, ducand la o scadere in greutate rapida. La aceasta, se adauga efectele de reglare a activitatii glandelor care produc in organism cortizonul (numit si hormonul de stres), care atunci cand este produs in exces, da pielii un aspect “pufos”, neplacut.

Sterilitate, impotenta hormonala
Sucul din frunze de telina combate sterilitatea, atat cea masculina, cat si feminin si impotenta hormonala: se bea in fiecare zi o jumatate de pahar de suc din frunze de telina dimineata si jumatate de pahar seara, in cure de minimum o luna. Sucul de frunze de telina este mai activ ca remediu hormonal decat cel de radacina, avand efecte puternice si stabile in timp.

Boli renale cronice, disfunctii ale glandelor suprarenale
Impotriva disfunctiilor glandelor cortico-suprarenale, boli de rinichi cronicizate: se bea cate un sfert de pahar de suc de telina inaintea meselor principale. Tratamentul are o durata de trei saptamani, cu o saptamana de pauza.

Reumatism, guta
Sucul din frunze de telina este eficient si impotriva reumatismului si a gutei. Se beau zilnic 1-2 pahare de suc, timp de doua luni. Este un tratament cu efecte terapeutice foarte puternice, mai ales asupra persoanelor varstnice.

Afectiuni dermatologice
Impotriva bolilor de piele (inclusiv cele de etiologie necunoscuta): se consuma 1-2 pahare pe zi, in cure de lunga durata (24 de zile minimum). Intre altele, cura cu suc de telina verde este recomandata in acneea juvenila rebela, in psoriazis, in vitiligo, in eczemele alergice si de etiologie necunoscuta, in sclerodermie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img