sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cura de detoxifiere cu patrunjel

Distribuie:

Publicat:

Sucul de patrunjel este o versiune concentrata si plina de substante nutritive: vitamine, minerale, antioxidanti, enzime si uleiuri volatile. Cura de detoxifiere cu patrunjel ajuta la curatarea ficatului si a rinichilor, principalele organe care se ocupa cu eliminarea reziduurilor din corp.

Cei de la Super Food Profiles au realizat doua retete pentru cura de detoxifiere cu patrunjel. Un suc de patrunjel, in combinatie cu alte ingrediente active, ce elimina toxinele, si a doua reteta este un smoothie cu alte fructe si legume ce detoxifiaza, precum castravetele si pepenele. Citeste mai intai informatiile de care ai nevoie inainte de a incepe cura de detoxifiere cu patrunjel.

Cura de detoxifiere cu patrunjel are si efecte secundare

Desi patrunjelul ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, desi are multe alte beneficii pentru sanatate, este important de stiut ca sucul de patrunjel nu trebuie folosit de catre femeile insarcinate sau de catre persoanele ce iau medicamente de subtiere a sangelui. Si persoanele ce au probleme renale trebuie sa limiteze consumul de patrunjel, oxalatii din aceasta leguma fiind toxici pentru rinichii afectati.

Suc de patrunjel + legume si fructe ce detoxifiaza organismul

Sucul de patrunjel este considerat prea puternic de sine statator, asa ca este recomandat sa fie amestecat cu alte fructe si legume. Dintre aceste fructe si legume, specialistii in nutritie amintesc:

Pepenele este recomandat in cura de detoxifiere cu patrunjel

Sucul de pepene curata rinichii, iar semintele au beneficii pentru pietrele renale.

Telina ajuta ficatul

Telina face ficatul mai puternic si ajuta rinichii sa functioneze optim.

Sfecla rosie elimina toxinele

Sfecla sau sucul de sfecla sunt eficiente in curatarea ficatului de toxine. Ajuta la purificarea sangelui si elimina calciul si depunerile de oxalati.

Morcovii absorb metalele grele din corp

Sucul de morcovi ajuta la detoxifierea intregului organism si este recomandat in special pentru rinichi. Morcovii absorb pesticidele si metalele grele din sol.

Castravetii au efect diuretic

Castravetii sunt diuretici, elimina acidul uric si pietrele renale. Coaja de castraveti este plina de antioxidanti, dar este important sa alegi legume ecologice.

Lamaia este o completare perfecta pentru sucul de patrunjel

Sucul proaspat stors de lamaie dizolva mineralele depozitate in rinichi si impiedica oxidarea legumelor folosite in sucuri.

Cum prepari sucul de patrunjel

Este important sa ai un blender sau un juicer care sa extraga toti nutrientii si care sa poata face suc din patrunjel si din legumele cu frunze verzi, in general. Descopera in randurile de mai jos retetele recomandate de specialistii in nutritie pentru cura de detoxifiere cu patrunjel:

Suc pentru cura de detoxifiere cu patrunjel (2 portii)

2 sau 3 morcovi organici medii

2 tulpini de telina organica

1 sfecla rosie medie

1 castravete mediu organic cu coaja (fara coaja daca nu este organic)

Sucul de la 2 lamai mici sau una mare (fara samburi)

1 legatura medie de patrunjel organic, inmuiat in apa calduta si putin otet de mere

Daca faci sucul in juicer, pune zeama de lamaie in recipient, alaturi de gheata. Astfel, patrunjelul nu se va oxida. Adauga toate ingredientele in juicer, alternand intre cele de consistenta tare si cele moi si mai zemoase. Impinge patrunjelul in juicer, o data cu legumele tari. Amesteca bine compozitia obtinuta si bea imediat. Inghite sucul incet, pentru ca nu il pastra pentru mai tarziu.

Reteta de smoothie cu fructe si legume ce detoxifiaza (2 portii). Pentru cura de detoxifiere cu patrunjel folosind smoothie, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

½ legatura de patrunjel organic

Zeama de la 2 lamai mici, fara seminte

1 castravete organic, tocat

Pepene cu seminte cu tot, cat incape in blender

Mixeaza aceste fructe si legume ce detoxifiaza pana cand patrunjelul devine pasta. Este indicat sa consumi acest smoothie imediat ce l-ai preparat. Tine aceasta cura de detox doar cateva zile consecutive (maximum o saptamana).

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img