vineri, 29 martie, 2024

Curatarea masinii de spalat rufe in doar 5 minute: ieftin, fara chimicale si daune pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Masina de spalat rufe este un lucru necesar in gospodarie, dar uneori reprezinta o placere destul de scumpa pentru bugetul familial. De aceea, este important ca acest dispozitiv sa fie functional cat mai mult — nu doar 1-2 ani. Dar, din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil, deoarece totul depinde de calitatea apei, care curge prin tevile noastre. In multe localitati apa este intr-atat de dura si supraincarcata cu diverse amestecuri, aflate in tevile ruginite, incat combaterea acestui fenomen este destul de dificila, iar uneori chiar imposibila. Instalarea filtrelor de apa este costisitoare. Evident, ca varianta, putem sa ne lasam ghidati de celebrele publicitati si sa cumparam regulat substante, care dedurizeaza apa, precum Calgon etc. Dar, fiti de acord, ca si acestea sunt destul de scumpe: aproximativ 40 RON pentru o cutie de 1 kg, care, de obicei, este suficienta doar pentru cateva saptamani. Putem sa utilizam solutii speciale anti-calcar. Dar, dupa cum s-a adeverit, compusii utilizati pentru fabricarea lor nu se spala complet de pe rufe. De aceea, nu este sigur sa le folosim pentru spalarea hainelor pentru alergici si copiii mici. Este suficient sa realizati o asemenea procedura o data la 3-4 luni, in calitate de masura profilactica. Dar daca apa din localitatea dumneavoastra este foarte dura, puteti sa o aplicati mai des: cu siguranta, ea nu va provoca daune.

IATA SI RETETA:
Tot secretul se rezuma la folosirea sarii obisnuite de lamaie. Pentru o masina de spalat rufele, cu incarcatura de 3.5 kg, sunt suficiente 4 pliculete de sare de lamaie (cu greutatea de 15 g). Daca volumul masinii este mai mare, mariti doza. Unii recomanda folosirea a 2 plicuri de sare de lamaie a cate 100 g pentru o masina cu incarcatura de 5 kg.
Adaugati sarea de lamaie in sertarul pentru detergent si porniti masina de spalat rufele, setandu-o la un ciclu complet, la temperatura maxima. La masina noastra de spalat programul potrivit este „bumbac”, 90°C, durata ciclului de 137 minute. Si gata! Sarea de lamaie va curata in mod ideal depunerile calcaroase din interior, iar in timpul primei scurgeri de apa veti putea vedea cate impuritati se aflau pe detaliile masinii dumneavoastra. Efectul acestei proceduri poate fi observat cu ochiul liber: adaugati o lingura cu varf de sare de lamaie in apa din fierbator si clocotiti-o, dupa care lasati-o sa se raceasca. Noi am ramas impresionati de aceasta metoda de curatare a masinii de spalat rufele: ieftina, fara chimicale si daune pentru sanatate!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img