News Flash:

Curtea de Apel Iasi a majorat pedepsele violatorilor din Vaslui

15 Noiembrie 2015
2119 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatorii ieseni au fost nemilosi cu cei mai cunoscuti violatori din Romania • Nu se asteptau niciodata la o asemenea sentinta din partea instantei de judecata • Cel mai probabil, mediatizarea excesiva a condus la o asemenea sentinta

Curtea de Apel Iasi a decis ieri condamnarea celor sapte violatori de la Vaslui, care au ingrozit o tara intreaga. Pentru toti acuzatii, pedepsele au fost marite. Desi inculpatii au venit in fata judecatorilor ieseni si au sperat sa fie achitati, sau macar sa primeasca pedepse mai mici, acum, s-au ales cu pedepsele marite. Nimeni nu se astepta la o asemenea decizie, chiar daca acest caz a fost unul extrem de mediatizat. Silviu Ovidiu Burada s-a ales cu pedeapsa cea mai mare.

Judecatorii i-au marit-o de la 8 ani si 4 luni la 10 ani de inchisoare. In cazul lui Paul Andrei Burlacu, acesta s-a ales cu o pedeapsa marita de la 7 ani la 8 ani si 8 luni de inchisoare. Silviu Avadanei s-a ales cu o pedeapsa de 8 ani, dupa ce, in prima instanta fusese condamnat la 7 ani, Ionut Bogdan Boicu trebuie sa execute 6 ani si 6 luni, desi initial avea doar 5 ani si 8 luni. Petrica Bolboceanu are de executat 8 ani si 6 luni, desi in prima instanta avea de executat 7 ani. Alin Dumitru Rotaru trebuie sa execute 6 ani si 4 luni, iar Ioan Surleac a primit 6 ani. Ionut Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac au încheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei.

Cei sapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, se afla in arest preventiv in prezent, dar au fost judecati sub control judiciar, fiind acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fata de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital. Potrivit cercetarilor facute de catre anchetatori, adolescenta a fost abuzata sexual în doua rânduri, în aceeasi seara, de catre cei sapte tineri. Retinuti initial de catre politisti, cei sapte tineri au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol. La începutul lunii aprilie, aceeasi instanta a decis eliberarea, pe rând, din arest a celor sapte vasluieni acuzati de viol, fiind plasati în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecatoria Vaslui a înlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor sapte.

Astfel, pedepsele pentru cei sapte tineri sunt:

1. Burada Silviu a primit o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, dupa ce, in august, primise 8 ani si 4 luni de inchisoare.
2. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani si 8 luni, dupa ce in august primise 7 ani de inchisoare.
3. Bolboceanu Petrica a primit 8 ani si 6 luni, dupa ce in august primise 7 ani de inchisoare.
4. Avadanei Silviu - 8 ani de inchisoare, fata de 7 ani (in luna august)
5. Boicu Ionut Bogdan - 6 ani si 6 luni, fata de 5 ani si 8 luni de inchisoare (in luna august)
6. Rotaru Alin Dumitru - 6 ani si 4 luni, fata de 5 ani si 8 luni de inchisoare (in luna august).
7. Surleac Ioan: 6 ani, fata de 5 ani si 8 luni de inchisoare (in luna august).

violatori vaslui pedepsele marite silviu avadanei instanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1016 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031363 (s)