joi, 28 martie, 2024

Curtea de Apel trimite la DNA rechizitoriul dosarului FINANTARII campaniei prezidentiale din 2009 care o vizeaza pe Elena Udrea

Distribuie:

Publicat:

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, trimiterea rechizitoriului facut de procurori in dosarul privind finantarea campaniei din 2009, pentru lamurirea calitatii in care Elena Udrea ar fi facut faptele, DNA avand la dispozitie cinci zile pentru a face modificarile respective.

Deoarece au fost opinii divergente privind rechizitoriul facut in dosarul privind finantarea campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009, din partea procurorilor, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii de Apel Bucuresti, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au solicitat, joi, ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sa lamureasca in ce calitate a savarsit Elena Udrea faptele de care este acuzata, pentru a se decide competenta instantei, si au trimis rechizitoriul la DNA.
“In graba lor de a trimite dosarul «Finantarea alegerilor din 2009» in instanta, au facut un rechizitoriu prost. Noi nu ne miram ca ei fac rechizitorii proaste pentru ca oricum le fac la comanda si cu tinte si ca urmare nu intotdeauna dosarele intra pe culoar, cum ne spunea domnul Dragomir, fost ofiter SRI. Acest dosar nu a ajuns pe culoar, a ajuns la Curtea de Apel, desi ei au incercat. Instanta a constatat azi ca nu se intelege din rechizitoriu pentru care fapte si in ce calitate am fost eu anchetata in principal pentru ca dosarul a fost centrat in jurul meu, eram ministru, nu eram ministru, in ce calitate am facut acele instigari, in calitate de om politic si atunci, asa cum am spus, ar fi vorba de campanie electorala, nu ceva penal. Deci este un rechizitoriu prost facut, la ordin, intr-un dosar inceput in campania din 2016, cu tinta la vremea aceea Traian Basescu si care la final a ajuns in situatia de a fi restituit astazi procurorilor”, a declarat Elena Udrea, joi, la sediul Curtii de Apel Bucuresti.
Procurorii DNA au la dispozitie cinci zile pentru a face modificarile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img