News Flash:

"Cutia Pandorei a fost deschisa la Vaslui: cutremure, seceta si cancer"

16 Octombrie 2013
2808 Vizualizari | 0 Comentarii
Chevron pleaca acasa
Medicul iesean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad condamna inceputul valorificarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica la Pungesti, Vaslui, in abesenta unor studii de impact si impotriva vointei cetatenilor. Parlamentarul cere sprijinul parlamentarilor din judetele vecine pentru adoptarea proiectului legislativ pe care l-a intitiat, care se refera la interzicerea fracturarii hidraulice in valorificarea gazelor de sist. Parlamentarul ia in considerare initierea unei campanii de strangere de semnaturi pentru demiterea celor care au permis Vasluiul sa fie expus riscului de cutremur, seceta si cancer.

"Pe 14 octombrie USL a deschis cutia Pandorei in Romania. Vasluiul intra in zodia cutremurelor, secetei si cancerului. In dispret total fata de romani, cei care plangeau cu lacrimi de crocodil si jurau pe Biblie in campania electorala ca nu vor admite explorarea si exploatarea gazelor de sist, s-au sucit peste noapte devenind fara reserve sustinatorii Chevronului. Poate nu aflat sau nu-i intereseaza ca pe 9 octombrie Parlamentul European a recunoscut riscurile riscurile fracturarii hidraulice asupra mediului si sanatatii si votat cu parlamentarii USL pentru completarea directivei de mediu cu obligativitatea studiilor de impact.

Cinismul puterii se vede in schizma atitudinilor si a declaratiilor: una se spune si se voteaza la Bruxel si alta se spune la Bucuresti. In timp ce companiile straine obtin tot ce vor impotriva vointei vasluienilor legea mea ce prevede interzicerea fracturarii hidraulice in valorificarea gazelor de sist e blocata pe ordinea de zi a Senatului de mai bine de o luna.

Cerem primului ministru sa opreasca exploatarea de la Pungesti pana cand vor exista si la Vaslui studii de impact iar Senatului sa nu mai amane dezbaterii a legii barladenilor ce vor interzicerea fracturarii hidraulice. Pentru ca ne-am lamurit ca parlamentarii din Vaslui nu vor face nimic pentru ca aceasta lege sa fie adoptata le cer, in perspective regionalizarii, celor din Bacau si Iasi sa sustina acest demers legislativ pentru siguranta regiunii. In timp ce USL vorbeste de mana securitatii energetice, desi resursele sunt valorificate de o companie straina, noi vorbim de siguranta energetica concretizata in sanatatea noastra si in modul nostru de a ne castiga existenta.

Le reamintim puternicilor zilei ca rabdarea noastra nu e fara limite si ca ne rezervam dreptul de a protesta in continuare si de a initia, atunci cand prima sonda straina va intra in sol, o campanie de strangere de semnaturi in vederea unui referendum prin care sa-i demitem", spune medicul iesean.

tudor ciuhodaru fracturare hidraulica pungesti vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047231 (s)