vineri, 26 aprilie, 2024

Cutremur in Justitie! Ce i se pregateste procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a fost dat pe mana Inspectiei Judiciare, din cauza sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a suparat pe Augustin Lazar pentru ca o tine pe sefa DNA in brate si refuza sa dea comisiei parlamentare de ancheta dosarul alegerilor prezidentiale din 2009. 

Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, a refuzat cererea Comisiei de ancheta prin adresa nr.1792/C/2017 din data 14.07.2017 interpretand in mod eronat prevederi din Codul de procedura penala, Constitutie si decizii ale CCR. 

Comisia parlamentara de ancheta a revenit cu o noua solicitare demontand juridic toate motivele invocate de acesta. De asemenea, in loc sa ”colaboreze in realizarea anchetei parlamentare” asa cum stabileste Decizia Curtii Constitutionale nr. 430/2017 la pct. 35, Augustin Lazar a emis doua postari pe pagina de Facebook a Ministerului Public si un comunicat de presa in care isi aroga atributii ale Curtii Constitutionale incalcand doua decizii ale acestei institutii, respectiv Decizia nr. 428/2017 si 430/2017.

In plus, Procurorul General solicita CSM ca la randul sau sa exercite atributii care ii revin Curtii Constitutionale si sa incalce deciziile amintite mai sus. Comisia parlamentara a solicitat CSM sa respinga solicitarile domnului Augustin Lazar, lucru care s-a si intamplat, Consiliul Superior al Magistraturii respingand toate solicitarile Procurorului General.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a facut dezvaluiri despre intalnirea sefilor serviiciilor secrete in locuinta lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anuntat ca a deschis un dosar penal in care se efectueaza cercetari „in rem” sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, in dosarul care vizeaza alegerile prezidentiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus ca, in decembrie 2009, in turul doi al alegerilor prezidentiale, inalti demnitari ai statului roman, printre care George Maior, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, au mers acasa la Gabriel Oprea. El a sustinut ca Laura Kovesi si Coldea erau preocupati de castigarea scrutinului de catre Traian Basescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img