marți, 19 martie, 2024

CUTREMUR in relatiile dintre SUA si Arabia Saudita: Casa Alba isi rezerva dreptul de a-l sanctiona pe printul mostenitor saudit

Distribuie:

Publicat:

SUA îşi rezervă dreptul de a-l sancţiona pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman în viitor, dacă este necesar, a declarat luni purtătoarea de de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters.

''Desigur, ne rezervăm dreptul de a întreprinde orice acţiune la un moment dat şi într-un mod pe care le alegem'', a spus Jen Psaki în cadrrul unei conferinţe de presă, adăugând că ''în mod istoric, Statele Unite, având preşedinţi republicani şi democraţi, nu au sancţionat de obicei lideri din ţările cu care avem relaţii diplomatice''.

SUA au făcut public vineri un raport al serviciilor de informaţii care menţionează că prinţul moştenitor saudit, supranumit "MBS", a "validat" o operaţiune care viza "capturarea sau uciderea" lui Khashoggi. Washingtonul nu a decis totuşi sancţiuni împotriva acestuia, anunţând în schimb tot vineri interzicerea vizei şi blocarea averilor în SUA ale unor saudiţi despre care se crede că au fost implicaţi în asasinat, scrie agerpres.ro.

Riadul a afirmat că asasinatul a fost comis de agenţi saudiţi care au acţionat singuri. După un proces lipsit de transparenţă desfăşurat în Arabia Saudită, cinci saudiţi au fost condamnaţi la moarte şi alţi trei la închisoare, pedepsele capitale fiind ulterior comutate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img