sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cutremur in Romania! Ce magnitudine a avut

Distribuie:

Publicat:

Cutremurul s-a produs la adancimea de 15 kilometri, potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Potrivit sursei citate, sesismul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Ramnicu Sarat(17km), Odobesti(25km), Focsani(28km), Panciu(39km), Buzau(42km). Un cutremur cu magnitudinea 3.4 a avut loc, luni, in judetul Vrancea, seismul fiind inregistrat la ora 11.17.

CITESTE SI: Imagini spectaculoase cu eruptia vulcanului din Hawaii – FOTO/VIDEO

Vulcanul care a erupt in Insulele Hawaii creeaza probleme serioase locuitorilor. Nu se stie cand va inceta eruptia, dar au fost surprinse si imagini spectaculoase. Sigur, e frumos sa privesti de la distanta. Pentru locuitorii zonei afectate, care au fost evacuati, nu e nimic spectaculos. Acestia se vor putea intoarce la casele lor (daca vor mai ramane in picioare), abia dupa ce inceteaza eruptia. Din pacate, oamenii de stiinta si geologii nu pot prezice o data exacta. Poate dura cateva zile, luni sau chiar ani.

Adevarul e ca vulcanul Kilauea nu a erupt pentru prima data saptamana aceasta. Eruptia a inceput inca din 1983, dar abia acum materiile vulcanice au iesit la suprafata. Hawaii este una dintre cele mai active zone din lume din punct de vedere vulcanic. Este aproape o minune cum s-a dezvoltat acest stat pe acel „butoi cu pulbere”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img